Saturday , May 8 2021

VIDEO. ”Cerem garanții pentru finanțarea autostrăzilor Moldovei, nu doar vorbe și promisiuni”

Sâmbătă a avut loc un marș motorizat organizat de asociațiile ”Împreună pentru A8 și noi, Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei și un miting, la intersecția de la Cristești, pe DN2, pentru susținerea construirii de autostrăzi în Moldova. La Cristești, punctul ZERO unde s-au întîlnit coloanele de mașini formate în județele Moldovei a fost citită ”Proclamația de la Cristești”:

Participanţii au pornit din mai multe oraşe, între care Iaşi, Suceava, Piatra Neamţ, Botoşani, Bacău, Vaslui.

Cei prezenţi la protest solicită finanţarea prin PNRR a tronsoanelor de autostradă Târgu Mureş – Miercurea Nirajului (A8), Târgu Neamţ – Moţca (A8), Târgu Frumos – Leţcani – Centura de Nord a Iaşului (A8); Focşani – Bacău (A7) şi Bacău – Paşcani (A7).

Totodată protestatarii cer guvernului asumarea finalizării autostrăzilor A8 şi A7 până în anul 2030.

„De la actualul Guvern nu cerem favoruri, ci echitate pentru o regiune care a fost constant discriminată, tratată în mod nedreptat ca o sursă de mână de lucru ieftină, în care singura soluţie pentru un trai mai bun este imigrarea. Moldova merită un tratament egal cu al celorlalte regiuni ale României. De aproape 14 ani tot vedem desene frumoase pe hârtie cu autostrăzile Moldovei. Vrem din partea acestui Executiv o garanţie că A8/Autostrada Unirii şi A7/Autostrada Moldovei vor fi finalizate etapizat în perioada 2026 – 2030”, susţin reprezentanţii asociaţiilor civice ”Împreună pentru A8” şi ”Mişcarea pentru Dezvoltarea Moldovei”.

„Ne-am adunat astăzi (sâmbătă – n.r.) pentru a arăta Guvernului că şi în Moldova avem nevoie de infrastructură şi că acum când există aceste fonduri prin PNRR Moldova nu trebuie uitată. Avem speranţa ca firma care a semnat contractul cu CNAIR să reuşească să facă în termenul care i s-a cerut studiul de fezabilitate şi proiectarea astfel încât să putem prinde măcar sectorul de la Târgu Frumos la Leţcani în viitorul PNRR. Marea noastră dorinţă ar fi ca şi şoseaua de centură a Iaşiului să fie şi ea inclusă, pentru că este importantă în perspectiva construirii unui spital regional şi dezvoltării aeroportului”, a declarat Ionel Apostol, reprezentant al Asociaţiei „Împreună pentru A8”.

De ce mai e nevoie de proteste publice cînd abia joi a fost semnat contractul de realizare a studiului de fezabilitate pentru segmentul Ungheni-Iași-Tg. Neamț din Autostrada A8 și ministru Cătălin Drulă se arată plin de bune intenții? Răspunsurile au fost date de Dan Radu, pe pagina de Facebook

”Pentru că avem mari probleme pe segmentul montan Tg Neamț-Tg Mureș, cu un contractor (spaniolii de la Acciona) care nu-și vor onora corect contractul și Studiul de fezabilitate pe acest segment va rămâne în aer (pentru a doua oară), fiind nevoie de o nouă licitație și de alți ani pierduți – CNAIR și Ministerul Transporturilor tărăgănează rezolvarea situației, în dauna moldovenilor. Aceeași Acciona are deja contract și pe Bacău- Pașcani (A7).
Pentru că lipsește o finanțare clară și predictibilă pentru A8 și Guvernul se ferește să o precizeze.

Ar fi fost o șansă cu banii europeni prin PNRR, dar această șansă se va pierde pentru Moldova – ceea ce nu se întâmplă pentru alte sectoare de infrastructură din țară.
Pentru că chiar dacă pe A7, A8 și A13 lucrurile au început să se miște, există încă pericole mari și reale de blocaj.
Protestul public de astăzi e un nou avertisment –  Guvernul să înceteze a oferi Moldovei numai promisiuni, scuze și pași mici.
Pentru a fi finalizate în 2030, așa cum s-a angajat, autostrăzile Moldovei au nevoie de contracte derulate de contractori onești, serioși și de finanțări explicite, cu sursă sigură.

Altfel, ni se vând iluzii.
Mai jos, Apelul ce va fi făcut public azi, la miting:
Finanțați construirea autostrăzilor Moldovei!”

APEL către
Guvernul României, Ministerul Transporturilor, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere


Astăzi ne vedem nevoiți să protestăm din nou.
Din nou pentru autostrăzile la care Moldova are tot dreptul pentru a se dezvolta așa cum merită.
Chiar dacă autostrăzile A7 (Ploiești-Pașcani) și A8 (Ungheni-Iași-Târgu Mureș) au făcut timizi pași înainte sub noua conducere a Ministerulu Transporturilor, există un pericol mare și real ca acestea să nu devină realitate.
Joi, 8 aprilie a.c., a fost semnat contractul pentru SF + Proiectare pe tronsonul Târgu Neamt-Iași-Ungheni, după un an de proceduri urmate cu o lentoare supărătoare !
În acest moment avem în derulare pe Autostrada Unirii/A8 două contracte:
– SF pe tronsonul Târgu Mureș-TârguNeamț, cu finalizare în luna iulie 2021, care în acest moment este într-o situație incertă;
– SF + Proiect tehnic pe tronsonul Târgu Neamț-Iași-Ungheni cu finalizare în 25 luni; aici se așteaptă ordinul de începere a lucrărilor.
Dar finanțarea acestor autostrăzi esențiale pentru dezvoltarea Moldovei este în mod evident sub semnul întrebării.
Acesta este si motivul pentru care ne aflăm azi aici, din toate județele Moldovei:
Nu avem nici acum o finanțare clară, din sursă sigură, care să garanteze ducerea acestor proiecte la bun sfârșit.
Responsabilitatea pentru realizarea autostrăzilor în Moldova revine Guvernului României și structurilor din subordinea sa.
Până acum guvernele de toate culorile s-au dovedit corijente la examenul Moldova!
Toți sunt de acord că trebuie făcut ceva ca regiunea să iasă din izolare, dar faptele lipsesc. Această situație inacceptabilă trebuie să înceteze!
De câte ori vine vorba despre Moldova și nevoile ei, toți guvernanții găsesc scuze. Administrațiile precedente, grupurile cu agendă ostilă, crizele economice sau sociale și vremea rea sunt mereu invocate pentru scuzarea nerealizărilor din teren, pentru lipsa investițiilor în infrastructura mare din regiune.

Ce cerem:
1. Finanțarea prin PNRR a tronsoanelor de autostradă din A8 și A7: Târgu Mureș – Miercurea Nirajului (A8), Târgu Neamț – Moțca (A8), Târgu Frumos – Lețcani – Centura de Nord a Iașului (A8); Focșani – Bacău (A7), Bacău – Pașcani (A7);
2. Asumarea finalizării autostrăzilor A8 și A7 până în anul 2030, conform Master Planului General de Transport al României, HG 666/2016, Legea 291/2018, din fonduri europene (PNRR, POT), Bugetul de Stat și alte surse de finanțare;
3. Solicităm în regim de urgență o întrevedere a oamenilor de afaceri din regiunea Moldovei și a asociațiilor civice din domeniul infrastructurii cu Prim-ministrul României și cu Președintele României.

Le atragem atenția prim-ministrului României, ministrului Transporturilor și directorului general al CNAIR că bunele intenții clamate pot fi credibile doar dacă aceste tronsoane sunt incluse în Planul Național de Redresare și Reziliență, în mod clar și cu sumele aferente. În caz contrar, contractele de SF și Proiectare nu reprezintă nimic concret pentru evoluția rapidă și clară a acestor proiecte.
De la actualul Guvern nu cerem favoruri, ci echitate pentru o regiune care a fost constant discriminată, tratată în mod nedreptat ca o sursă de mână de lucru ieftină, în care singura soluție pentru un trai mai bun este imigrarea. Moldova merită un tratament egal cu al celorlalte regiuni ale României!

De aproape 14 ani tot vedem desene frumoase pe hârtie cu autostrăzile Moldovei!
NOI vrem din partea acestui Executiv o garanție că A8/Autostrada Unirii și A7/Autostrada Moldovei vor fi finalizate etapizat în perioada 2026 – 2030!
Cerem garanții pentru finanțarea autostrăzilor Moldovei, nu doar vorbe și promisiuni.
Si vom face presiuni publice asupra Guvernului până vom avea aceste garanții!”.
(Ziarul de Iași)

Vezi si

955 de locuri în clasa pregătitoare au rămas neocupate. A doua etapă de înscriere va începe la finalul lunii mai

Inspectoratul Școlar Județean Suceava a informat că 6.289 de copii au fost înscriși în clasa …