Thursday , April 25 2024

Vestitul pădurar Mircea Căunei, ”deranjat” iar de poliție și Garda Forestieră, pentru un mizilic de 28 de copaci marcați aiurea

Vineri dimineață, în jurul orei 8.00, o echipă  formată din polițiști și lucrători ai Gărzii Forestiere a descins într-un canton silvic ”stăpânit” de unul dintre cei mai celebri pădurari din partea asta de galaxie, Mircea Căunei din Sucevița.

 

Controlul în cantonul situat spre pasul Palma a pornit tot de la o sesizare a unui activist de mediu și în urma acestuia au fost identificate în acea suprafață cioatele a cel puțin 28 de arbori care aveau marcaje făcute cu ciocanul silvic al pădurarului Căunei.

Problema pădurarului inamovibil Căunei pare să vină de la faptul că parcela în care au fost găsite cioatele este în exploatare din luna aprilie 2021, dar cei 28 de arbori au fost doborâți în urma unor marcaje aplicate zilele trecute, la aproape jumătate de an de la începerea exploatării.

Puteți dumneavoastră să vă indignați cât doriți de tare auzind despre o asemenea posibilă potlogărie, dar, cel mai probabil, nimeni nu o să-l tragă la răspundere pe Mircea Căunei pentru atâta lucru. Organismele statului și-au făcut un obicei în a inventaria conștiincioase infracțiunile pădurarului din zona Suceviței și în a aștepta cuminți depunerea prafului pe albumul de amintiri strânse în vizitele lor prin cantonul silvic Palma, stăpânit de Mircea Căunei.

Acesta a devenit cunoscut întregii țări prin 2009, când a reclamat că hoții i-ar fi furat din casă o sacoșă în care avea nu mai puțin de 100.000 de euro. Pe atunci, Căunei avea doar 35 de ani și, întrebat de unde avea el, un simplu pădurar din Sucevița, suma aceea frumușică, a spus că majoritatea ar fi fost bani împrumutați, cu care visa  să-și ridice o casă. A avut tăria să treacă repede peste necaz și pagubă și acum în sat se spune despre Căunei că și-ar fi ridicat nu una, ci vreo cinci case, una mai mare ca alta și ca altele din comună. Ca să nu stârnească ciuda oamenilor răi, pădurarul diplomat se zice că și-ar fi trecut toate acele blocuri-pensiuni-domenii pe numele unor rubedenii, unele tocmai de pe la București.

Normal, toate aceste realizări s-au făcut și cu ”sacrificii”.  De nenumărate ori, Căunei a fost acuzat  că a strâns o avere impresionantă din furtul de lemn și că se folosește de mai multe utilaje forestiere înmatriculate pe numele unor cunoscuți pentru a exploata lemn pentru firme care ar aparține familiei sale.

CITIȚI și: Scandal la Sucevița cu un pădurar acuzat de oameni că coordonează transporturi ilegale de lemn

Căunei a fost chiar surprins și filmat de activiștii de mediu în timp ce măsura arbori care urmau să fie încărcați și transportați ilegal, iar pe numele lui au fost depuse mai multe plângeri penale după ce ar fi emis avize false.

CITIȚI și: Cum ridici cu șase TAF-uri cinci case mari și frumoase: Mircea Căunei, pădurarul din Sucevița acuzat că ar fi implicat în tăieri ilegale de arbori, ar fi ridicat în sat cinci imobile luxoase 

Așa, ca moț, pentru a înțelege cam cum împușcă pădurarul nostru cu rachete antigrindină în lege, vă mai povestim că, prin iunie anul acesta, pădurarul Căunei a fost prins de Poliție în toiul nopții la Vatra Moldoviței băut la volan. A refuzat să sufle în etilotest și, dus la spital, a refuzat recoltarea probelor de sânge.

Așa cum spuneam, de fiecare dată el a scăpat basma curată, această performanță fiind pusă pe seama relațiilor sus-puse pe care Căunei le-ar avea la București. (O.S.)

CITIȚI și: Vestitul pădurar Căunei, în mijlocul unui nou scandal penal, evident, tot cu un transport ilegal de lemn 

Vezi si

O nouă sesiune de admitere la Şcoala Militară de Subofițeri Jandarmi ”Petru Rareș” Fălticeni, care a scos la concurs 350 de locuri

Data limită de înscriere a candidaților este 14 mai a.c., iar dosarele pot fi depuse …