Tuesday , March 5 2024

Vasile Tofan este noul vicepreședinte al Consiliului Județean Suceava

În ședința de joi, 12 mai, a Consiliului Județean Suceava, după ce a fost validat mandatul lui Dumitru Beraru, au avut loc alegeri pentru funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean. Odată cu demisia lui Cristinel Crețu din funcțiile de consilier județean și de vicepreședinte al CJ Suceava, acestea s-au vacantat. Dacă potrivit legii locul de consilier județean este ocupat de un membru al formațiunii politice din care acesta făcea parte – membru care a fost inclus pe lista de la alegerile locale – în ceea ce privește alegerea vicepreședintelui al cărui mandat se vacantează legea prevede obligativitatea organizării de alegeri în deliberativ.

Deși legea permite tuturor partidelor să facă propuneri, PMP nu a uzitat de această opțiune. Prin urmare, doar PNL și PSD au formulat propuneri. Liberalii l-au propus pentru funcția de vicepreședinte pe Vasile Tofan – actualmente, șef al Autorității Teritoriale de Ordine Publică și fost primar al municipiului Fălticeni în perioada 2004 – 2012 – iar social-democrații l-au propus pe Cristian Macsim.

Rezultatul a fost destul de previzibil: liberalii având majoritatea de voturi (legea permite și președinților de consilii județene să voteze în ședințele de consiliu, primarilor interzicându-li-se acest drept la ședințele consiliilor locale unde participă ca invitat și/sau ca inițiator de proiecte de hotărâre) au obținut numărul majoritate de voturi valabil exprimate.

22 de voturi pentru Tofan Vasile, 1 vot nul, 14 contra. „Felicitări, domnule vicepreședinte Tofan”, a spus Gheorghe Flutur.

Social-democratul Gheorghe Iacob a protestat spunând că nu crede că a fost numărătoarea corectă, dar, până  la urmă s-a lâmurit situația ăi Tofan a fost confirmat ca noul vicepreședinte al CJ.

„Altfel se văd lucrurile de la masa aceasta!”, a remarcat Vasile Tofan, înainte de discursul oficial.  Tofan – din țara lui Birlic, după cum s-a exprimat Gheorghe Flutur – a spus că ”onoarea e dulce, dar borșul e acru” și, referindu-se în mod evident la disputele dintre partide, a remarcat în scurtul discurs oficial că „aici e ca la Survivor: fiecare cu tribul lui”. (D.P.)

Vezi si

Suceveanul David Turturean, student la MIT, consideră că pentru elevii din România participarea la olimpiade este rampa de acces la universități de top. ”Părinții mei vând în Piața mică, dacă ei își permit ca eu să fiu aici, cu siguranță și voi vă puteți permite”

Cheltuielile totale într-un an la faimoasa universitate americană MIT se ridică la circa 80.000 de …