Sunday , February 5 2023

USV vrea să preia Policlinica CFR Suceava

În ședința de Senat din data de 12 ianuarie a.c., a fost aprobată transmiterea către Secretariatul General al Guvernului României a ”intenției ferme a Universității «Ștefan cel Mare» din Suceava de a prelua Ambulatoriul de specialitate CF Suceava din cadrul spitalului CFR Iași, aflat în subordinea Ministerului Transportului și Infrastructurii, cu întreg patrimoniul ce poate fi identificat în Registrul Cadastral”.

Universitatea ”Ștefan cel Mare” Suceava face noi pași în dezvoltarea Facultății de Medicină și Științe Biologice, după ce, la finalul lunii decembrie, a obținut terenul pe care urmează să fie construită clădirea în care vor fi amenajate spațiile de învățare pentru studenți. De asemenea, în luna octombrie 2022, USV a acordat secțiilor de Nefrologie, Diabet zaharat, nutriție și boli metabolice, Reumatologie, Chirurgie și ortopedie infantilă, Chirurgie generală, Pediatrie, Ortopedie și traumatologie și Serviciului județean de medicină legală, din cadrul Spitalului Județean de Urgență Suceava, statut de secție clinică universitară și statut de compartiment clinic universitar Laboratorului de BK – Biologie moleculară. Acum, atenția USV se îndreaptă spre Policlinica CFR Suceava.

În ședința de Senat din data de 12 ianuarie a.c., a fost aprobată transmiterea către Secretariatul General al Guvernului României a ”intenției ferme a Universității <Ștefan cel Mare> din Suceava de a prelua Ambulatoriul de specialitate CF Suceava din cadrul spitalului CFR Iași, aflat în subordinea Ministerului Transportului și Infrastructurii, cu întreg patrimoniul ce poate fi identificat în Registrul Cadastral”.

Încă de anul trecut s-au purtat discuții la nivel central privind clarificarea situaţiei spitalelor CFR din țară, Ministerul Transporturilor lansând varianta transferului unităţilor medico-sanitare din subordine către alte ministere şi instituţii cu infrastructură sanitară proprie. De altfel, și Universitatea de Medicină și Farmacie ”Grigore T. Popa” Iaşi a transmis Secretariatului General al Guvernului României o intenție fermă de preluare a spitalelor CFR din Iași și Pașcani. Un răspuns în acest sens este aşteptat cât de curând de la Guvern, după analiza tuturor solicitărilor primite de la universităţile de profil din ţară.

În cadrul Policlinicii CFR funcționează un Laborator de examinări psihologice pentru siguranța circulației, cabinete de Radiologie și imagistică medicală, de Oftalmologie, ORL, Chirurgie Generală, dar și o Bază de tratament ce oferă servicii de recuperare prin electroterapie, fototerapie și kinetoterapie. (O. NUȚU)

Vezi si

Programul detaliat al manifestărilor organizate de Primărie la împlinirea a 635 de ani de la atestarea documentară a Sucevei

Primăria municipiului Suceava a anunțat, sâmbătă dimineață, programul detaliat al manifestărilor prilejuite de sărbătorirea împlinirii …