Saturday , June 15 2024

UPDATE: O tânără de 24 de ani, însărcinată în 7 luni, a murit în UPU chiar în ziua în care ar fi trebuit să se mărite

 O adevărată dramă s-a petrecut în noaptea de vineri spre sâmbătă în Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Județean Suceava, când o tânără, în vârstă de 24 de ani,  însărcinată în 7 luni, a murit, chiar în ziua în care ar fi trebuit să fie mireasă.  

Alexandra, alături de Marian, bărbatul cu care trebuia să se căsătorească sâmbătă (foto – Facebook)

S. Alexandra, din Gura Humorului, locuia în satul Păltinoasa, la domiciliul concubinului ei,  M. Marian. Femeia era însărcinată în 7 luni de zile și suferea de afecțiuni cardiace, având 2 stenturi la inimă.  În seara zilei de vineri, 19 august 2022, în jurul orelor 21.30, tinerei i s-a făcut rău, iar concubinul ei a transportat-o cu autoturismul personal la Spitalul Orășenesc Gura Humorului unde aceasta a fost diagnosticată cu „stop cardio-respirator” fiind aplicate manevre de resuscitare și transportată la UPU Suceava. ”Pacienta a fost adusă în stop cardio-respirator în curs de resuscitare”, a declarat medicul urgentist Dan Teodorovici, purtător de cuvânt în cadrul Spitalului Județean Suceava. Acesta a mai declarat că tânăra a fost dusă direct în sala de operație, unde au continuat manevrele de resuscitare și s-a efectuat cezariana de urgență.  În ciuda eforurilor extraordinare ale medicilor urgentiști, nu s-a mai putut face nimic pentru tânăra de 24 de ani, iar sâmbătă, la orele 00.05, femeia a decedat împreună cu fătul, sarcina acesteia fiind oprită din evoluție.

Cadavrul femeii se află la morga Spitalului Sf. Ioan cel Nou Suceava, urmând ca luni să fie efectuată necropsia acesteia.

Femeia urma să se căsătorească sâmbătă cu M. Marian, concubinul ei. Când cadrele medicale i-au comunicat viitorului soț că nu au mai putut face nimic pentru cea care trebuia să-i devină soție și să-i dăruiască un copil, tânărul a făcut un atac de panică și și-a pierdut cunoștința, având nevoie de îngrijiri medicale.

S. Alexandra fusese internată cu COVID în sectia de Boli Infectioase a Spitalului Judetean Suceava în perioada 27 iulie – 2 august 2022. Trebuie spus faptul că  femeia a fost externată la cerere, probabil tocmai pentru că urma să se pregătească de nuntă, dar medicii au precizat că a fost externată cu ”stare generala bună, fără necesar de oxigen, analize in parametri normali, cu tratament efectuat complet”.   (Cristina RUȘTI)

Vezi si

Peste 5.000 de candidați din județul Suceava s-au înscris la examenul național de Bacalaureat. IȘJ a stabilit 16 centre de examen

Săptămâna viitoare, la nivelul unităților de învățământ liceal, va debuta evaluarea nivelurilor de competență din …

error: