Sunday , February 5 2023

Un tânăr din Rădăuți s-a certat cu maică-sa și a dat foc la 2 mașini ale familiei. Un altul, din Horodniceni, bolnav psihic, a incendiat mașina unui vecin

Luni, 26 decembrie, la ora 04.53, Poliția Municipiului Rădăuți a fost sesizată prin  112 cu privire la faptul că pe str. Bogdan Vodă din localitate ,,a luat foc o mașină”.

Din primele verificări a rezultat faptul că numitul B. Raul a aruncat un obiect cu foc deschis în autoturismele marca Mercedes și Peugeot 308 aparținând bunicii sale, C.  Sidonia. Cele două autoturisme sunt utilizate de el și mama sa, C. Adriana. Între cei doi au existat unele neînțelegeri.

Pompierii care au intervenit la stingerea incendiului au stabilit că împrejurarea determinantă a izbucnirii incendiului a fost provocat intenționat, fiind folosită benzină pentru declanșarea acestuia

În urma cercetărilor efectuate de polițiști la fața locului, a fost identificat B. Raul, de 25 ani,  la domiciliul său de pe str. Bogdan Vodă. Obiectele de vestimentație purtate de către acesta aveau miros specific de benzină și asupra sau au fost găsite două brichete.

Din cercetări a reieșit faptul că, în cursul zilei de duminică, în timp ce se afla la domiciliu, bărbatul, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice a provocat scandal, certându-se cu rudele sale. În cursul nopții de duminică spre luni, în intervalul orar 04.35 – 04.40, individul s-a deplasat la stația peco MOL din municipiul Rădăuți, de unde a achiziționat o cantitate de benzină, după care a mers pe str. Zimbrului, a aruncat cu benzină pe cele două mașini și le-a dat foc. Mașinile au fost distruse în proporție de 90%, valoarea prejudiciului patrimonial astfel produs fiind estimată la suma de 6500 euro.

După  audiere, față de suspectul B. Raul a fost dispusă măsura preventivă a reținerii pentru o perioadă de 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de marți  să fie prezentat Judecătoriei Rădăuți cu propunere de arestare preventivă, fiind acuzat de săvârșirea  infracțiunilor de „distrugere” și „amenințare”.

Un bărbat de 26 de ani, bolnav psihic,  a incendiat o mașină la Horodniceni

Marți seara, la orele 22.29, lucrătorii Secției 7 Poliție Rurală Mălini, au fost sesizați  de către N. Elena din  comuna Horodniceni, satul Brădățel, despre faptul că a luat foc o mașină.

În satul Brădățel, comuna Horodniceni, strada Izvorului, a ars  autovehiculul marca WV Touran, fabricat în anul 2006, proprietatea  lui N. Constantin, de 35 ani,  care era parcat pe stradă în apropierea  locuinței acestuia.

La locul producerii incendiului, polițiștii l-au găsit pe M. Ioan, de 26 ani, cunoscut cu afecțiuni psihice, care a fost  imobilizat și care a recunoscut că dat foc la autovehicul în mod intenționat. Bărbatul a spus că nu a dat fac din răzbunare și a făcut acest lucru întrucât a văzut la știri cum mai mulți tineri au dat foc la un autovehicul pe raza municipiului Iași, aspect care l-a determinat să comita fapta.

Nu a existat pericol ca incendiul să se propage și la alte bunuri.

M. Ioan fusese obligat la tratament medical, fiind instiuită masura obligării la tratament medical conform sentinței din 24.11.2022, fiind dignosticat cu tulburări de comportament și alte afecțiuni. Bărbatul a fost internat la Spitalul de Psihiatrie Burdujeni, unde urmează să fie expertizat medico legal.

Vezi si

Programul detaliat al manifestărilor organizate de Primărie la împlinirea a 635 de ani de la atestarea documentară a Sucevei

Primăria municipiului Suceava a anunțat, sâmbătă dimineață, programul detaliat al manifestărilor prilejuite de sărbătorirea împlinirii …