Wednesday , March 29 2023

Un tânăr din Câmpulung și unul din Rădăuți, prinși în toiul nopții drogați la volan

În ultimele zile polițiștii au acționat pe drumurile publice, pentru prevenirea monitorizarea și fluidizarea traficului rutier în condiții de iarnă dar și pentru prevenirea evenimentelor rutiere, cu preponderență pentru identificarea celor care conduc vehicule sub influența alcoolului sau a substanțelor interzise. În cadrul acțiunilor au fost utilizate aparatele Druger DrugTest 5000 intrate recent în dotarea polițiștilor, fiind efectuate peste 100 de testări pentru identificarea șoferilor care consumă alcool sau substanțe interzise.  Astfel, în noaptea de 28 – 29 ianaurie 2023, în zonele Câmpulung Moldovenesc și Rădăuți, polițiștii au identificat în mai puțin de trei ore, doi șoferi care au condus autoturisme fiind testați pozitiv cu substanțe psihoactive cu aparatul Druger DrugTest 5000.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, la orele 00:10,  pe str. Calea Bucovinei, din municipiul Câmpulung Moldovenesc, polițiștii au oprit în trafic un autoturism BMW X3, după ce, în prealabil conducătorul auto a efectuat o manevră de depășire neregulamentară a autospecialei de poliție, în zona de acțiune a indicatorului depășire interzisă și încălcând marcajul longitudinal simplu continuu ce separă sensurile de mers. La volanul BMW-ului se afala un tânăr în vârstă de 21 ani, cu domiciliul în Câmpulung Moldovenesc.  Acesta a fost testat cu etilometrul din dotarea Serviciului Rutier Suceava, iar rezultatul a fost negativ. În continuare, șoferul a fost testat și cu aparatul Drager DrugTest 5000 aflat în dotarea Serviciului Rutier Suceava, acesta indicând rezultat pozitiv la Methamphetamine. Tânărul a fost condus la spital, unde i-au fost prelevate mostre biologice în vederea determinării prezenței în organism a substanțelor psihoactive. Pentru manevra de depășire neregulamentară a fost sancționat  cu 6 puncte amendă în cuantum de 870 lei, iar ca măsură complementară suspendarea exercitării dreptului de a conduce autoturisme pe drumurile publice pentru o perioadă de 60 zile, fiindu-i reținut permisul de conducere. De asemenea,  fost întocmit dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a unor substanţe psihoactive” .

În aceeași noapte, la orele 02:50, pe strada Calea Cernăuți din municipiul Rădăuți, județul Suceava, polițiștii au observat un autoturism Ford Kuga, înmatriculat în Germania, care se deplasa dinspre strada Piața Unirii și care, ulterior, a efectuat viraj dreapta pe DJ 178B, către comuna Satu Mare. Mașina a fost oprită de polițiști, la volan fiind un tânăr din Rădăuți. Acesta avea un comportament suspect și a fost dus la  sediul Poliției Municipiului Rădăuți, unde a fost testat cu aparatul marca Drager Drugtest 5000, aparatul indicând prezența activă în organism a substanței Methamphetamine. Și pe numele acestuia polițiștii au deschis dosar penal pentru  „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

Polițiștii reamintesc faptul că la finalul anului 2022, cu sprijinul autorităților locale, respectiv al primăriilor și consiliilor locale din Suceava, Câmpulung Moldovenesc, Dorna Candreni, Fălticeni, Gura Humorului  și al Consiliului Județean Suceava – Autoritatea Teritorială de Ordine Publică, polițiștii din cadrul structirilor rutiere IPJ Suceava au primit în dotare 9 aparate performante pentru testarea consumului de substanțe interzise Drugger DrugTest 5000.

Aparatele au intrat în dotarea Serviciului Rutier – IPJ Suceava, Poliției Municipiului Suceava, Poliției Municipiului Vatra Dornei, Poliție Municipiului Fălticeni, Poliției Municipiului Rădăuți, Poliției Municipiului Campulung Moldovenesc, Poliției Orașului Gura Humorului și Poliției Orașului Siret. (O.S.)

 

Vezi si

Percheziții DNA în județele Suceava, Botoșani și Iași la firme, instituții de mediu și primării

Procurorii din DNA de la Serviciul Teritorial Suceava au desfășurat, miercuri, 29 martie, 64 de …