Saturday , July 31 2021

Un student de la USV a amenințat că-și taie gâtul în timpul unui examen. Un profesor l-a convins să se calmeze. A fost chemată poliția și tânărul a fost internat la Psihiatrie

Luni, 31 mai, la orele 08:54, Poliția Municipiului Suceava a fost sesizată de către paznicul aflat în serviciu la Corpul E al Universității “Ştefan cel Mare” cu privire la faptul că un student, fiind în timpul unui examen, a amenințat că se sinucide cu un cuțit pe care îl are asupra sa.

La fața locului s-a deplasat un echipaj de poliție, iar din primele verificări efectuate a rezultat că S. C., de 22 ani, din comuna Urecheni, județul Neamț, student la Facultatea de Inginerie Electrică și Ştiințe a Calculatoarelor, în timp ce susținea un test a scos din buzunar un cuțit și l-a pus în zona gâtului, spunând că vrea să își pună capăt durerii.

La solicitarea unui profesor, studentul a băgat cuțitul înapoi în buzunar, a susținut examenul după care s-a deplasat în corpul C din cadrul USV  pentru a susține alt test.

Cu ocazia controlului corporal, asupra lui a fost identificat un cuțit tip briceag cu mâner de culoare maro, având lama de 8 cm și mânerul de 8 cm, motiv pentru care s-a procedat la conducerea acestuia la sediul poliției.

Cu privire la cele petrecute, tânărul  a declarat că este diagnosticat cu Tulburare Depresivă Anxietate cu atacuri de panică și urmează un tratament de specialitate pe care însă nu l-a respectat în ziua respectivă.

În jurul orelor 08:00, el s-a deplasat la facultate pentru a susține mai multe teste, iar în jurul orelor 09:00 fiind în sala de test din corpul D al U.S.V. Suceava a intrat în panică nefiind sigur pe subiecte, a scos un cuțit din buzunar și l-a pus în zona gâtului dorind să își taie gâtul. La solicitarea profesorului a băgat cuțitul înapoi în buzunar după care a susținut examenul și s-a deplasat spre corpul C pentru a susține alt test.

S.C. a fost condus de către organele de poliție la UPU din cadrul Spitalului Județean Suceava pentru a fi evaluat de un medic specialist și ulterior internat la Secția Psihiatrie.

S-a întocmit proces-verbal de constatare a infracțiunii flagrante cu privire la săvârșirea infracțiunii ,,Portul și folosirea fără drept de obiecte periculoase”, cercetările urmând a fi continuate de către lucrătorii din cadrul B.I.C.

Vezi si

Puțin peste jumătate din locurile scoase la concurs de USV au fost ocupate în prima sesiune de admitere

1.553 de absolvenți de liceu au optat pentru programele de licență ale facultăților sucevene, alți …