Sunday , July 21 2024

Un șofer turc beat a încercat să atace cu un cuțit un polițist de frontieră, la Vama Siret

Un şofer turc este cercetat pentru ultraj şi conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice după ce a încercat să atace cu cuţitul un poliţist de frontieră din incinta Punctului de Trecere a Frontierei Siret.

Sâmbătă, 22 iunie, în jurul orei 23:30, în PTF Siret, şoferul unui automarfar – un cetăţean turc în vârstă de 55 de ani – s-a angajat în depăşirea coloanei de camioane aflate în aşteptare pentru efectuarea formalităţilor de control la ieşirea din România, iar la intrarea în perimetrul punctului poliţistul de frontieră aflat în îndeplinirea atribuţiilor de serviciu a intervenit pentru a-l opri pe şoferul de camion.

În acel moment, şoferul turc a coborât automarfar şi a încercat să atace poliţistul cu un cuţit.

Şoferul recalcitrant a fost imobilizat şi încătuşat, iar pentru că emana halenă alcoolică a fost solicitat sprijinul colegilor din cadrul Poliţiei Rutiere Siret. În urma testării efectuate, a rezultat o alcoolemie de 0,86 mg/l în aerul expirat, motiv pentru care a fost ulterior condus de către echipajul Poliţiei Rutiere la unitatea sanitară din Siret pentru recoltarea de probe biologice.

Şoferul turc este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj şi conducere pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană aflată sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe.

Vezi si

Un pompier militar care transporta apă către Solca a resuscitat un bătrân căzut într-o casă din Păltinoasa

Bogdan Gorce, pompier militar la Detașamentul Rădăuți, se afla în misiune încă de sâmbătă dimineață, …