Tuesday , May 17 2022

Un pacient aflat în UPU în așteptarea unui pat ATI a decedat la Spitalul Județean

Locul va fi ocupat repede de o femeie de 47 de ani, din Vatra Dornei, care are nevoie urgentă de oxigen. Cadrele medicale de la Spitalul Vatra Dornei au încercat toată ziua de duminică să găsească un pat ATI pentru pacienta nevaccinată

Cadrele medicale de la Spitalul Municipal Vatra Dornei au încercat disperate să găsească un pat de Terapie Intensivă pentru o femeie în vârstă de 47 de ani, care are nevoie urgentă de oxigen. Pacienta este internată în secția Medicală, în stare critică. Se pare că nu are comorbidități și este nevaccinată.

Șansa ei a fost drama altei familii: un deces înregistrat duminică după-amiază, în Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Județean, la o femeie în vârstă de 51 de ani, nevaccinată, iar în locul ei va fi primită și intubată pacienta din Vatra Dornei.

”Cei de la Spitalul din Vatra Dornei au încercat să găsească un pat ATI, dar nu sunt paturi nicăieri. La noi s-a înregistrat un deces și am dat aviz celor de la Dorna să o trimită la Suceava. E gravă situația. Pacienții stau acasă și vin în stare foarte gravă, când aproape că nu mai ai ce să le faci”, a declarat medicul urgentist de gardă, Ionuț Bârsan. (Cristina RUȘTI)

Vezi si

VIDEO – Misiune sub acoperire pentru statul mafiot. Zguduitor reportaj RECORDER despre frăția dintre traficanții de țigări suceveni și instituțiile statului

Jurnaliștii RECORDER au realizat o investigație bazată pe activitatea lui Ionel Cruț, o persoană însărcinată …