Sunday , December 4 2022

Un magazin Lidl va fi amenajat în zona Galleria Mall

Un nou magazin al cunoscutei rețele Lidl ar putea să fie edificat chiar lângă mall-ul construit cu mai bine de un deceniu în urmă la ieșirea din Suceava spre București, mall aparţinând inițial unui lanț numit Galleria și care, ulterior, a fost cumpărat de firma Primagra. Primăria municipiului Suceava a anunțat marți publicul despre elaborarea Planului Urbanistic Zonal (PUZ) pentru construire centru comercial, gospodărie de apă și împrejmuire, amenajare parcare, amenajare acces, amplasare mijloace publicitare, sistematizare verticală, amplasare post de transformare, racorduri/branșamente la rețelele urbane de utilități, pe teren proprietate privată în suprafață totală de 10.749 mp. Având în vedere că observațiile referitoare la documentația de urbanism se primesc în perioada 1 noiembrie – 7 decembrie, se pare că este vorba, totuși, de o etapă avansată, nu doar cea de intenție de realizare a unui PUZ.

Terenul pe care ar urma să se amplaseze viitorul magazin Lidl este proprietate privată pe toată suprafața de 10749 mp, compus trei parcele cadastrale – în suprafață de 9750 mp, 699 mp și 300 mp – care sunt întabulate și au ca proprietari – inițiatori pe: Luar Com S.R.L., Mirela Bilan, Laurențiu-Ionel Fetcu, Carmen-Elena Fetcu, Marlin Tur S.R.L., Vasile Cristinel Ili și Daniela Angela Ili.

De altfel, cotidianul Obiectiv de Suceava a relatat la finele anului trecut despre acest demers, aflat la acea vreme, într-o fază premergătoare celei actuale și de unde rezulta că se dorește înființarea unui centru comercial în aceeași zonă. Singurele elemente de noutate de atunci și până acum sunt cele cu privire la denumirea centrului comercial care va fi realizat și care va face parte din rețeaua Lidl, dar și la diminuarea parcelei de la 14.625 mp (alcătuit din două parcele de teren 57122 în suprafață de 12.125mp și parcela cadastrală notată cu numărul 38747 în suprafață de 2.500mp) la 10749 mp alcătuită din trei parcele de teren (cu numărul 57708 în suprafață de 9750 mp, cu numărul 57607 în suprafață de 699 mp și parcela cadastrală 57621 în suprafață de 300 mp), conform anunțului postat pe site-ul Primăriei Suceava. Cu toate acestea, în unele documente de pe site-ul Primăriei atașate anunțului respectiv încă apare – după cum se poate vedea din captura realizată și postată la prezentul articol – referiri din documentația realizată la data când parcelele aveau alte numere, nu cele actuale, și în care se spune, spre exemplu, că „Parcela studiată identificată cu nr. cad. 57122 nu are acces direct din Bulevardului 1 Decembrie 1918, adiacent aliniamentului parcelei se afla o stație BUS și o trecere de pietoni. 4”.

Astfel, observațiile se pot depune la registratura Primăriei municipiului Suceava – de luni până vineri sau pe adresa de e-mail [email protected] – la fel cum și documentaţia de urbanism cu principalele reglementări poate fi consultată, de luni până vineri, între orele 9:00-13:00, la camera 38 de la sediul Primăriei municipiului Suceava unde funcționează Compartimentul Strategii urbane și gestionare documentaţii de urbanism. Desigur, documentația poate fi consultată și pe site-ul www.primariasv.ro la secţiunea „Anunţuri” și în holul central de la parterul instituției. Pentru varianta de concept prezentată și supusă dezbaterii, construcția centrului comercial va avea o formă în plan rectangular, cu dimensiunile generale de 34m, respectiv 75m. Totodată, se va realiza o parcare cu 138 de locuri.

În vechiul PUZ Zona Metro (aprobat prin HCL nr. 313/2005), parcela 57122 se afla în subzone funcționale diferite și, având în vedere obligația beneficiarilor de a asigura continuitatea rețelei stradale, s-a propus prin noul PUZ referitor la centrul comercial din spatele Primagra ca să fie schimbată funcțiunea de „zonă locuire” și cea de „zonă de circulații (CC) – subzona Cca (p) – subzona trama artere propusă” în “zona de instituții de interes public, servicii, comerț – subzona unități comerț și servicii- IScs (p)”. De asemenea, s-a propus ca reorganizarea rețelei stradale să se facă prin devierea străzii propuse prin vechiul PUZ Zona Metro prin intermediul unei străzi cu profil maxim propus 10.00 m – carosabil 3,80 m, trotuar 1,20 m – pe parcela 38747 și care constituie „Subzona 2”. Operațiuni de reparcelare propuse prin PUZ priveau dezmembrarea și cedarea în domeniul public a suprafețelor de teren necesare în vederea executării străzilor.

Potrivit documentației depuse, clădirea comercială propusă va fi o construcție de tip hală, realizate din stâlpi şi grinzi de beton armat, cu închideri vitrate combinate cu închideri opace din zidărie de cărămidă cu goluri verticale/BCA și/ sau panouri metalice termoizolant. Fațadele laterale și posterioare ale clădirilor vor fi tratate la același nivel 11 calitativ cu cele principale și în armonie cu acestea. Învelitoarea construcției va fi de tip terasă sau șarpantă. (Dan PRICOPE)

Vezi si

Foresta a încheiat anul cu o remiză la Bacău

Foresta a încheiat anul cu o remiză, scor 1-1, înregistrată sâmbătă, pe terenul celei de-a …