Wednesday , February 28 2024

Un individ a furat, amenințând cu un cuțit, 11 lănțișoare de aur de la un amanet din Suceava

Tâlharul a fugit imediat la altă casă de amanet din oraș și a amanetat bijuteriile furate, operațiune la care însă a fost nevoit să prezinte și buletinul. Polițiștii au aflat astfel că este vorba de un bărbat de 24 de ani din Stulpicani, pe care l-au dibuit urgent prin sat și l-au reținut, ulterior acesta fiind arestat pentru 30 de zile.

Luni, 19 decembrie, la ora 11:28, Poliția municipiului Suceava a fost sesizată prin  112 de către o angajată a unei case de amanet de pe Bd. George Enescu din Suceava cu privire la faptul că o persoană necunoscută a amenințat-o cu un cuțit și a sustras mai multe bijuterii din aur.

Femeia le-a spus polițiștilor deplasați de urgență la fața locului că o persoană necunoscută, nemascată, a pătruns în incinta casei de amanet, a examinat mai multe bunuri expuse în vitrinele, solicitând și ajutorul angajatei, aceasta din urmă părăsind cabina securizată. În momentul în care angajata amanetului a dorit să revină în cabina securizată, persoana necunoscută a urmat-o. În continuare, sub amenințarea cuțitului, persoana necunoscută a sustras 11 lănțișoare din aur, după care a fugit.

În urma investigațiilor efectuate, polițiștii au  aflat că la puțin timp după jaf, la orele 12:00, la punctul de lucru al unei alte case de amanet din municipiul Suceava s-a prezentat C. Ionuț,  în vârstă de 24 de ani, din Stulpicani, care a încheiat cu societatea un contract de amanet privind amanetarea unui număr de 9 lănțișoare și a unui pandantiv din aur, de 14k și 18k, pentru care a primit suma de aproximativ 9.000 lei.

Comparând fotografiile bijuteriilor sustrase cu bijuteriile amanetate de C. Ionuț, s-a constatat că este vorba de aceleași obiecte, iar  în urma verificărilor cu privire la persoana care a amanetat bijuteriile, s-a stabilit că prezintă semnalmente asemănătoare cu cele ale autorului faptei, conform decrierii făcute de persoana vătămată.

Imediat polițiștii au trecut la căutarea lui C. Ionuț, acesta fiind găsit și reținut pe raza localității de domiciliu.  În urma audierii,  s-a dispus reținerea acestuia pentru o perioadă de 24 ore, suspectul fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava. Miercuri, individul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. (O.S.)

Vezi si

Peste 600 de șoferi amendați de polițiști în cadrul acțiunilor din week-end-ul trecut

În contextul situaţiei operative existente la nivelul judeţului Suceava, în scopul impunerii unui climat de …