Friday , January 27 2023

Doi prunci de câteva zile, români din Ucraina, preluați de SMURD din Vama Siret și transportați aerian la spitale din Iași și Timișoara (FOTO, VIDEO)

Cei doi bebeluși, un băiețel de 5 zile si o fetiță de 14 zile, cu probleme grave de sănătate, au fost aduși de ucraineni cu o ambulanță ucraineană până la Vama Siret. S-a declanșat o complexă opera­țiune, băiețelul fiind dus de urgență la Aeroportul Suceava, de unde a fost preluat de un avion și dus la Timișoara. Fetița a fost dusă și ea la Aeroportul Suceava, iar de acolo a fost preluată de un elicop­ter SMURD și transportată la Iași, urmând să fie transferată la un spital din București.

Luni după-amiază a avut loc o misiune complexă contracronometru de salvare a doi bebeluși de naționalitate română din Ucraina. Doi nou-nascuți, un băiețel de 5 zile si o fetiță de 14 zile, cu probleme grave de sănătate au fost transportați cu o ambulanță ucraineană până la punctul de frontieră cu România, în vama Siret, fiind mai apoi predați echipajelor SMURD, aflate la fața locului.

În vederea operaționalizării urgente a întregii misiuni complexe de salvare au fost imediat activate resursele din proximitate.

Astfel, băiețelul de numai 5 zile a fost transportat cu un elicopter SMURD al Punctului De Operare Aeromedical Iași la aeroportul din Suceava, ca mai apoi acesta să fie predat echipajelor medicale SMURD care deserveau aeronava SMURD Cessna Citation V, configurată pentru misiuni de evacuare medicală. Odată predat băiețelul, acesta a fost transportat în siguranță la Timișoara pentru continuarea îngrijirilor medicale care se impun acestuia.

 

 

Totodată, cel de-al doilea nou-născut a fost transportat terestru, cu o ambulanță SMURD la aeroportul din Suceava, fiind mai apoi preluat de același elicopter SMURD, care l-a transportat în siguranța la Iași. Odată încheiată misiunea aeronavei SMURD, fetița aflată sub îngrijiri medicale în Iași va fi transportată de urgență în București.

”Dorim să mulțumim tuturor salvatorilor care au depus eforturi imense în salvarea celor doi nou-născuți și anume, echipele medicale detașate la vama Siret din cadrul UPU SMURD Oradea, Mureș, Cluj, Bacău, respectiv echipajelor SMURD din cadrul UPU SMURD București și UPU SMURD Iași, aflate la bordul aeronavelor, care au asistat medical cei doi bebeluși pe tot parcursul zborurilor”, se arată într-un mesaj postat pe pagina de facebook a ISU Suceava.

Vezi si

Canotorii suceveni Ancuța Bodnar și Marius Cozmiuc, premiați la Gala Sportivul Anului 2022, ca membri ai celor mai bune echipe

Joi seară, la Opera Națională din București a avut loc Gala Sportivul Anului 2022, eveniment …