Monday , January 30 2023

Un alt drum de munte nesigur din cauza căderilor de pietre și arbori

La puțin timp după ce în zona Broșteni au fost intervenții pentru îndrepărtarea clastului de pe versant, un alt drum național din județul Suceava pare a avea tot mai multe probleme.

Prima dată la Rotunda, Cârlibaba unde puțina zăpadă a rupt crengile unor arbori și iată că puțin a lipsit să fie îngreunată circulația.

O zi mai târziu, tot pe DN 18, în zona Șesuri – Cârlibaba, au fost îndepărtați arborii cu risc de prăbușire din cauza zăpezii.

Însă poate cel mai grav este faptul că au fost semnalate căderi de pietre de pe versant, tot pe DN 18, în localitatea vecină comunei Cârlibaba, anume în frumoasa comună Ciocănești.

Pentru degajarea carosabilului au intervenit, taman de Ziua Bucovinei, lucrătorii Secției de Drumuri Naționale Câmpulung Moldovenesc – District Cârlibaba. Este adevărat că nu au fost căderi de pietre atât de mari cum au fost în cazul celor de la Broșteni, dar asta nu înseamnă că nu sunt situații potențial periculoase.

Așa cum am menționat în primele rânduri de mai sus, toate astea se peterec la câteva zile după ce, pe DN 17B, pe raza localității Holda din orașul Broșteni, au avut loc intervenții pentru îndepărtarea a ceea ce în termeni tehnici se numește „material detritic”.

Mai exact, la Holda Broșteni este vorba de fragmentele de rocă și pământ care fuseseră erodate de-a lungul timpului de pe versant și, ca să nu mai pună în pericol siguranța rutieră și lucrările ulterioare de consolidare, s-a luat decizia detonării versantului. (D.P.)

 

Vezi si

Individ arestat pentru că a obligat o femeie să-i dea 20.000 de lei, șantajând-o cu poze compromițătoare

Femeia, din Câmpulung Moldovenesc, a reclamat la Poliție în ultima zi a anului trecut că …