Saturday , September 23 2023

Un alt camion al intangibilului pădurar Căunei de la Sucevița, confiscat pentru transport ilegal de lemn

Sâmbătă dimineață, la ora 08.15, pe raza comunei Sucevița, polițiștii au interceptat în trafic un camion  Mercedes Benz Actros, care se deplasa pe strada Poiana Mărului și transporta materiale lemnoase, având direcția de deplasare dinspre DN 17A Sucevița  către fondul forestier.

Șoferul, M. Vasilică, de 52 ani, dinMarginea, a prezentat pentru control documentele personale și cele ale autoutilitarei, iar cu privire la cantitatea de material lemnos transportat nu a putut prezenta aviz de însoțire sau alte documente de proveniență.

S-a procedat la interogarea aplicației „SUMAL CONTROL” și s-a constatat că pentru autoutilitara marca Mercedes Benz Actros nu a fost generat niciun aviz de însoțire materiale lemnoase la data de 29.01.2022.

Camionul a fost dus la Cantonul Silvic Hașca – Ocol Silvic Marginea, iar lucrători din cadrul Ocolului Silvic Marginea și din cadrul Gărzii Forestiere Suceava au inventariat lemnul din camion, rezultând o cantitate totală de 12,539 mc lemn rotund esență rășinoase – bușteni gater, din care specia brad 1,04 mc și 11,499 mc specia molid, valoarea totală a materialului lemnos fiind de 7.322,78 lei, conform carnetelor de inventariere întocmite.

Autoutilitara marca Mercedes Benz Actros aparține SC CAUNIMARC SRL, cu sediul în comuna Marginea.

Cantitatea de material lemnos, respectiv cantitatea totală de 12,539 mc lemn rotund esență rășinoase – bușteni gater, având o valoarea totală de 7.322,78 lei, conform carnetelor de inventariere întocmite, a fost confiscată și predată în custodie Ocolului Silvic Marginea, iar autoutilitara marca Mercedes Benz Actros, ce aparține SC CAUNIMARC SRL, societate administrată de soția pădurarului Căunei Mircea din cadrul Ocolului Silvic Marginea, folosită la săvârșirea infracțiunii a fost indisponibilizată și depusă în camera de corpuri delicte IPJ Suceava și s-a procedat la sigilarea acesteia cu sigiliul  MAI.

În urma documentării întregii activități infracționale, lucrătorii de poliție din cadrul Secției nr. 3 Poliție Rurală Marginea, s-au sesizat din oficiu pentru săvârșirea infracțiunii de „transportul cu orice mijloace de transport al materialelor lemnoase, în volum de peste 10 mc, neînsoţite de documente specifice de transport”.

Prin ordonanța procurorului din cadrul Parchetului de pe Lângă Judecătoria Rădăuți, s-a dispus instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului asupra autoutilitarei marca Mercedes-Benz Actros mijloc de transport ce a fost folosit la săvârșirea infracțiunii. Valoarea mijlocului de transport sus menționat a fost estimată la suma de 20.000 euro.

Valoarea materialului lemnos confiscat este de 7.322,78 lei.

Reamintim că, în ultimii ani,  pădurarul Mircea Căunei din cadrul Ocolului Silvic Marginea, a fost constant în mijlocul unor scandaluri privind furtul de lemn din zona Sucevița. Acuzat că  de când ”veghează” pădurile din zonă a reușit să agonisească o avere impresionantă din afacerile ilegale cu lemn, Căunei a tot fost verificat, anchetat și i s-au deschis dosare penale dar, de fiecare dată, o umbrelă protectoare de la București l-ar fi făcut să scape basma curată.

Făcând precizarea că nu mai departe de acum două luni un alt camion al firmei lui Căunei a fost confiscat pentru un transport ilegal de lemn la Sucevița, mai jos puteți citi câteva dintre articolele publicate de Obiectiv avându-l drept subiect pe intangibilul pădurar Căunei:

 

Vezi si

 Poliția Suceava: Atenție! Țeparii au reanimat Metoda ”Accidentul”. Vineri seara au încercat să păcălească o bătrână de 82 de ani din Suceava 

Deși mulți am fi crezut că acest mod de operare în săvărșirea unor înșelăciuni nu …