Monday , November 28 2022

Ultima statistică privind pandemia: 205 cazuri active de COVID în județul Suceava, 59 de bolnavi internați, 3 la ATI

În județul Suceava erau miercuri, 9 martie, 205 cazuri de infecție Covid-19 în evoluție, în ultimele 24 de ore fiind declarate vindecate 52 persoane (52784 de la începutul pandemiei). 59 de pacienți COVID sunt internați în spitalele sucevene, 9 fiind copii. Trei bolnavi se află la ATI, unul fiind intubat. Nu s-au înregistrat decese asociate COVID în ultimele 24 de ore.

Conform datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică Suceava, la nivelul județului Suceava se înregistrau miercuri 164569 (102 copii) de persoane vaccinate, din care 115832 persoane cu rapel și 40662 persoane au primit și doza a treia. În cursul zilei de marți, 8 martie 2022, s-au vaccinat în județul Suceava un număr de 87 persoane (20 prima doză, din care 0 copii, 41 doza a-II-a și 26 doza a-III-a).

La nivelul județului, în ultimele 24 de ore au fost internate 8 persoane suspecte de infecție cu Covid – 19, în același interval de timp fiind externate 5 persoane cu această afecțiune. În aceeași perioadă de referință nu au decedat persoane ca urmare a infecției cu Covid – 19 (2241 în total, de la începutul pandemiei)

Din totalul celor 566 pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 16 pacienți sunt diagnosticați cu Covid-19 (din care 0 pacienți pedriatici), 9 pacienți sunt în zona tampon și 541 pacienți sunt cu alte afecțiuni (non-Covid).

Din cei 16 pacienți diagnosticați Covid-19:

– 1 prezintă forme ușoare ale bolii;

– 7 prezintă forme medii ale bolii;

6 prezintă forme severe;

2 prezintă forme grave și sunt internați în secția ATI (1 intubat).

Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispune, la această dată, de 343 paturi libere, din care 103 pentru pacienți Covid-19 ( 16 pentru copii), 201 în sectorul non-Covid, 39 pentru zona tampon.

La unitatea ATI sunt disponibile 8 paturi pentru pacienți Covid, sunt 17 ventilatoare libere, din care 6 pentru pacienții Covid-19 și 11 pentru pacienții non- Covid.

La nivelul Spitalului Municipal Rădăuți sunt internați 15 pacienți adulți diagnosticați cu Covid-19 (14 pacienți cu forme medii, 1 pacient cu forme critice) și 1 copil, persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus 3, sunt disponibile 10 locuri în sectorul Covid (din care 4 pentru copii). La unitatea ATI Covid este internat  1 pacient,  este  disponibil 1 pat pentru pacienți Covid.

La nivelul Spitalului Municipal Câmpulung Moldovenesc sunt internați 9 pacienți diagnosticați cu Covid-19 (6 pacienți cu forme medii, 3 pacienți cu forme grave), persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus 0, fiind libere 23 locuri în sectorul Covid.

La nivelul Spitalului Orășenesc Gura Humorului sunt internați 3 pacienți diagnosticați  Covid-19 (1 pacient cu forme ușoare, 2 cu forme medii), persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus 0, fiind libere 27 locuri în sectorul Covid.

La nivelul Spitalului Boli Cronice Siret sunt internați 0 pacienți diagnosticați  Covid-19, persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus 0, fiind libere 21 locuri în sectorul Covid.

La nivelul Spitalului Municipal Vatra Dornei sunt internați 5 pacienți diagnosticați cu Covid-19 (4 pacienți cu forme medii, 1 cu forme grave), persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus 0, fiind libere 43 locuri în sectorul Covid.

La nivelul Spitalului Municipal Fălticeni sunt internați 2 pacienți adulți diagnosticați cu Covid-19 (2 pacienți cu forme medii) și 8 copii, persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus 0, fiind libere 32 locuri în sectorul Covid ( din care 2 locuri pentru copii). La unitatea ATI Covid nu sunt internați pacienți, sunt disponibile 2 paturi pentru pacienți Covid.

Totalul persoanelor internate și diagnosticate cu Covid-19 în spitalele din  județul Suceava este de 59 (din care 9 copii) iar numărul persoanelor suspecte de Covid-19, internate, este de 14.

La nivelul județului sunt disponibile 256 locuri libere Covid (din care 22 pentru copii) și 52 locuri pentru zona tampon.

  Persoanele suspecte Covid-19, internate în zonele tampon, în cazul confirmării infecției cu noul coronavirus sunt declarate pacienți diagnosticați Covid-19, fără a fi influențată statistica în ceea ce privește numărul de internări.

Numărul total de persoane testate până în prezent este de 557240, în ultimele 24 de ore fiind testate 934 persoane.

Conform distribuției cazurilor Covid-19 pe unități administrativ teritoriale, din cele 114 localități, 59 au 0 cazuri, 31 are un caz în evoluție, 17 au sub cinci cazuri în evoluție, 4 au sub zece cazuri în evoluție iar 3 au peste zece cazuri în evoluție.

Prefectura a comunicat că miercuri a fost ultima zi în care este transmisă statistica referitoare la COVID în județul Suceava, după ce starea de alertă a fost ridicată.

”Am trimis astăzi  către mass media ultimul comunicat de presă având ca subiect situația epidemiologică din județ, în contextul pandemiei de COVID -19. Au trecut doi ani de când viețile noastre au fost zguduite de această pandemie….Doi ani în care fiecare dintre noi am fost încercați de sentimente de teamă, îngrijorare, compasiune, revoltă, indignare…. Doi ani în care mulți dintre noi am pierdut ființe dragi, rude sau prieteni, cărora li se cuvine pioasă amintire.
Am învățat ceva în acești ani? Să fim mai buni, să ajutăm când și cu ce putem? Să înțelegem că nu numai propria persoana contează? Eu cred că da! După doi ani de pandemie, societatea românească este pusă în fața unor noi provocări, de altă natură. Îmi exprim convigerea că le vom depăși împreună, ca de fiecare dată!”, a declarat, miercuri, subprefectul județului Suceava, Alexandru Salup.  (O.S.)

 

Vezi si

Flutur: Despre Bucovina trebuie vorbit și luptat în fiecare zi

Săptămâna aceasta a debutat cu manifestări prilejuite de Ziua Bucovinei. Iar ziua de luni a …