Friday , May 24 2024

Tronsonul 3 din Ruta Alternativă Suceava-Botoșani va costa 17 milioane de euro, va cuprinde un viaduct lung de 1 km și două sensuri giratorii

Finanțarea va fi asigurată prin Planul Național de Investiții Anghel Saligny, a anunțat miercuri primarul Sucevei, Ion Lungu. Ultimul tronson din Ruta Alternativă Suceava-Botoșani ar trebui să fie dat în folosință în maximum 3 ani.

Lungu a precizat că a fost finalizat studiul de fezabilitate pentru al treilea tronson din Ruta Alternativă Suceava-Botoșani, pe distanța de la Podul Unirii de peste râul Suceava până la intersecția cu DN 29, cu pasaj superior peste calea ferată.
„Valoarea rezultată din studiu de fezabilitate al proiectului este de 83.427.899,3 lei plus TVA, aproximativ 16.685.577,86 €”, a detaliat primarul municipiului Suceava.

Conform acestuia, noul tronson are o lungime de 2.142 metri, din care 967 m pe Calea Energeticianului (drum cu dale de beton), drum de balast 160 m și un viaduct de 1.015 m care traversează calea ferată și ajunge în intersecția cu DN 29. Viaductul constituie și un element de arhitectură urbană deosebită, fiind prevăzut cu 41 de deschideri.

De asemenea, acest tronson cuprinde două sensuri giratorii, unul la intersecția străzilor Nicolae Cătănescu cu Traian Popovici și al doilea la intersecția Rutei Alternative cu Drumul Național 29, în apropierea fostei Avicola Plopeni.
După aprobarea în Consiliul Local, proiectul urmează a fi depus pentru finanțare pe Planul Național de Investiții(PNI) „Anghel Saligny”.

„În maximum 3 ani de zile dorim să dăm în funcțiune ultimul tronson din Ruta Alternativă Suceava-Botoșani!”, și-a exprimat speranța primarul Sucevei. (O.S.)

Vezi si

Flutur anunță proiectul „Adâncata la Autostradă”. Primarul Cucu – un campion care a schimbat din temelii fața comunei

Un regal la Adâncata, cum era de așteptat în comuna campionului Viorel Cucu. Sute de …