Saturday , May 8 2021

Trei zile consecutiv, Municipiul Suceava a avut incidența cazurilor de noul coronavirus sub 1,5‰

Începând de vineri, 9 aprilie, Municipiul Suceava a înregistrat incidențe ale cazurilor active de noul coronavirus sub 1,5 la mia de locuitori, ceea ce plasează reședința de județ, teoretic, în așa numitul Scenariu Verde în care restricțiile sunt mai scăzute și avantajează îndeosebi activitățile economice și cele sociale, precum și cele de învățământ cu precizarea că în acestea din urmă este imposibil câtă vreme este vacanță prelungită.

Dacă în cursul zilei de vineri, 9 aprilie, Municipiul Suceava a înregistrat o incidență a cazurilor active de noul coronavirus de 1,45‰, potrivit unei informări transmise de Prefectura Suceava cu privire la incidența cazurilor active pe fiecare din cele 114 unități administrativ teritoriale ale Județului Suceava, incidența în municipiul reședință de județ era în scădere în cursul zilei de sâmbătă, 10 aprilie. Potrivit sursei citate, incidența cazurilor active de noul coronavirus a coborât la 1,41‰.

Situația privitoare la municipiul reședință de județ era oarecum previzibilă și duminică, 11 aprilie, întrucât prefectul Iulian Cimpoeșu a transmis, cu o oră mai devreme de acele informări referitoare la cazurile de noul coronavirus la nivel național și incidența pe fiecare UAT din județ, unele analize statistice de la CJCCI Suceava din care rezulta că municipiul Suceava nu se afla între localitățile cu incidență a cazurilor active de noul coronavirus peste 1,5‰.

Duminică, potrivit informării transmisă de Prefectură în jurul orei 13:00, la nivel de județ se înregistraseră doar 28 de cazuri noi de coronavirus, la care se adaugă încă 17 cazuri de persoane care au fost din nou confirmate cu infecție de noul coronavirus în urma retestării. În total, la nivel de județ, duminică incidența cazurilor de noul coronavirus era de 0,92‰.

Era de așteptat că incidența pe municipiul Suceava a cazurilor de noul coronavirus să continue să se situeze sub 1,5‰, poate chiar sub valorile din zilele precedente. Și așteptările au fost confirmate: un nou comunicat al Prefecturii Suceava cu privire la incidențele pe fiecare din cele 114 unități administrativ-teritoriale ale județului nostru arăta că în Municipiul Suceava incidența cazurilor de noul coronavirus coborâse la 1,36‰.

Reamintim însă că primarul municipiului Suceava, Ion Lungu a îndemnat cetățenii încă de vineri, 11 aprilie, la prudență spunând, printre altele, că: „Degeaba ne bucurăm azi că suntem în Scenariul Verde dacă peste o săptămână intrăm iar în Scenariul Galben”, dar mulțumind totuși sucevenilor care „în linii mari” – după cum chiar edilul s-a exprimat – au respectat regulile impuse de contextul pandemic. În contextul celor trei zile consecutive în care municipiul reședință de județ a înregistrat o scădere a incidenței cazurilor de noul coronavirus, este doar o chestiune de timp până când Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Suceava va oficializa ceea ce rezultă din comunicatele la care ne-am referit mai sus: o hotărâre privind ridicarea restricțiilor tipice Scenariului Galben și trecerea Municipiului Suceava în Scenariul Verde. (D.P.)

Vezi si

De sâmbătă, sucevenii se pot vaccina în parcarea Shopping City

Reprezentanții DSP au anunțat că vaccinarea se va efectua cu vaccin Pfizer BioNtech și vor …