Thursday , June 24 2021

Trei proxeneți care plasau fete prin metoda turismului sexual, reținuți de DIICOT Suceava

În data de 27 aprilie 2021, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Suceava au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a unui număr de 3 inculpați, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat și proxenetism.

În cauză s-a reținut faptul că, în cursul anului 2020, cei trei bărbați, toți din Galați, au constituit un grup infracțional organizat și, prin folosirea metodei cunoscută cu denumirea de „touring” – turism sexual (metoda presupune schimbarea la o anumită perioadă de timp a spațiilor de cazare, precum și a localităților, în care persoanele vătămate practică prostituția), au acționat în mod coordonat, în scopul comiterii infracțiunilor de proxenetism.
S-a reținut faptul că persoanele vătămate au fost transportate pe raza mai multor localități din țară (Suceava, Piatra Neamț, Pitești, Ploiești, Buzău, Deva și Drobeta Turnu Severin, Arad etc.) unde au fost cazate în apartamente închiriate în regim hotelier, întreținând relații sexuale contra cost, sumele de bani astfel obținute revenind membrilor grupului în funcție de participația fiecăruia.
Marți, 27 aprilie,  procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Suceava au efectuat un număr de 3 percheziții domiciliare, în urma cărora au fost ridicate 2 autoturisme de lux, 10 telefoane mobile, 3 carduri de memorie, sumele de 35.000 de euro și 83.200 de lei, precum și mai multe înscrisuri cu valoare probatorie.
Miercuri, inculpații au fost prezentați Tribunalului Suceava cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din cadrul BCCO Galați și al jandarmilor din cadrul IJJ Suceava și IJJ Galați.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.
Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Vezi si

20 de cazuri active de COVID in tot judetul, un singur pacient la ATI

Joi, 24 iunie, in județul Suceava sunt 20 cazuri de infecție Covid -19 în evoluție …