Saturday , July 20 2024

Trei persoane, reținute după ce au ridicat din Suceava și Gura Humorului 15 kg de cannabis trimise din Spania 

Trei persoane au fost reținute de polițiștii și procurorii DIICOT pentru trafic de droguri. 15 kilograme de cannabis au fost trimise, printr-o firmă de coletărie, din Spania în România.

Potrivit IGPR, două dintre persoanele bănuite ar fi mers în Spania, de unde ar fi expediat, prin intermediul unei firme de coletărie, aproximativ 15 kilograme de cannabis. Este vorba de două colete conținând 8, respectiv 7 kilograme de droguri.

Cele două persoane bănuite s-ar fi întors apoi în țară ca să ridice coletele.

Astfel, miercuri, au fost organizate două acțiuni de prindere în flagrant delict a patru persoane bănuite, care s-au prezentat, în vederea ridicării drogurilor, în municipiul Suceava și orașul Gura Humorului.

Ulterior, joi, procurorii DIICOT au dispus reținerea pentru 24 de ore a trei persoane cercetate pentru săvârșirea infracțiunilor de introducerea în țară de droguri de risc și trafic de droguri de risc.

Tot joi va fi sesizat Tribunalul București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile a celor 3 persoane reținute în cauză.

Față de cea de-a patra persoană, procurorii DIICOT au dispus luarea măsurii controlului judiciar pentru 60 de zile.

Activitățile judiciare au fost efectuate cu sprijinul ofițerilor de poliție din cadrul D.C.C.O. București. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Biroul Tehnic și Criminalistic din cadrul D.I.I.C.O.T.- Structura Centrală. Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție. (O.S.)

 

Vezi si

Criza cibernetică la nivel mondial a afectat și câteva zboruri de pe aeroportul sucevean

Zborurile companiilor WizzAir și Tarom sunt afectate în prezent de defecțiunea majoră a serviciilor informatice, …

One comment

  1. si care au fost persoanele ? secret de stat ?