Sunday , June 20 2021

Trei indivizi din Fălticeni au fost arestați pentru că au înșelat șapte oameni. S-au înhăitat cu doi pușcăriași și au transformat “metoda accidentul” în “metoda COVID”

Săptămâna trecută, un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni a formulat propunere de arestare preventivă cu privire la trei bărbațI din Fălticeni, din care doi au fost reţinuţi pentru o perioadă de 24 ore, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la săvârșirea infracțiunii de înșelăciune în formă continuată, fiind acuzați că în perioada 31.03.2021 – 14.04.2021 au înlesnit activitatea infracţională desfăşurată de alţi doi inculpaţi în cauză, care, fiind încarceraţi în penitenciar, au indus în eroare 7 persoane vătămate, afirmând în mod mincinos că, un membru de familie se află în spital pentru a fi tratat ca urmare a infecţiei cu virusul SARS-Cov2, pretinzându-le diferite sume de bani pentru acoperirea cheltuielilor.

Practic, doi dintre inculpaţi s-au prezentat la domiciliile unor victime de unde au preluat diferite sume de bani, iar cel de-al treilea inculpat faţă de care s-a formulat propunerea de arestare preventivă, avea rolul de a colecta banii şi a asigura legătura dintre aceştia şi inculpaţii încarceraţi în penitenciar.

Vineri, 7 mai, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Fălticeni a admis propunerea şi a dispus arestarea preventivă a doi inculpaţi pentru o perioadă de 30 zile. Faţă de cel de-al treilea inculpat s-a dispus disjungerea şi formarea unui nou dosar, care a fost judecat luni, 10 mai. Şi față de acesta instanța a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea unei măsuri preventive  reprezintă etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.  (O.S.)

Vezi si

Trei răniți într-un accident la Stroiești. Un autoturism a lovit o mașină parcată

Sâmbătă seara, în jurul orei 21, un autoturism care rula pe DN 17 a lovit …