Tuesday , September 21 2021

Trei decese înregistrate în județul Suceava la persoane infectate cu tulpina britanică

În județul Suceava au fost înregistrate 3 decese din totalul de 17 raportate în România la persoane infectate cu tulpina britanică a coronavirusului, a anunțat joi Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT).

Conform CNSCBT, câte trei decese au fost înregistrate în Suceava și București, două în Timiș și câte unul în Bihor, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Gorj, Hunedoara, Vaslui, Vâlcea și Vrancea.

În total, în România au fost confirmate 562 de cazuri cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare (VOC), din care: 557 cu tulpina britanică, 3 cu tulpina sud-africană și două cu tulpina braziliană.

USV a anunțat pe 9 martie că în cadrul Laboratorului de Metagenomică şi Biologie Moleculară al instituţiei academice au fost realizate timp de două săptămâni secvenţieri pentru 101 probe provenite de la pacienţi depistaţi pozitivi cu SARS-CoV-2, de pe raza judeţelor Timiş, Iaşi, Neamţ şi Suceava. Potrivit sursei citate, din probele analizate au fost depistate 65 de noi cazuri aparţinând tulpinii de interes epidemiologic B117 (VOC 202012/01), cunoscută ca având originea în Marea Britanie.

14 din aceste cazuri cu tulpina britanică depistate în luna martie proveneau din județul Suceava.

Varianta de coronavirus originară din Marea Britanie, B117, caracterizată printr-o transmisibilitate crescută, a fost identificată şi în urma rundei anterioare de secvenţieri efectuată la USV, pentru 14 probe din judeţele Botoşani, Timiş, Suceava, Caraş-Severin şi Hunedoara, din cele 47 secvenţiate, iar anterior, într-o probă provenită din judeţul Suceava, dintr-un total de 20 secvenţiate. (O.S.)

Vezi si

Șomuz Fălticeni și-a încheiat aventura în Cupa României în șaisprezecimile de finală

Șomuz Fălticeni și-a încheiat parcursul în Cupa României, după ce a pierdut marți după-amiază, pe …