Sunday , December 4 2022

Trei câini găsiți împușcați în apropiere de iazul de la Lipoveni

Marți, polițiștii din Adâncata au fost sesizați prin 112 cu privire la faptul că pe raza localității Lipoveni, comuna Mitocu Dragomirnei, în apropierea lacului de acumulare, au fost identificate cadavrele a 3 câini. Polițiștii din cadrul  S.A.E.S.P. și B.P.A. s-au deplasat la fața locului au constatat că pe un teren aparținând lui A. Marian, din extravilanul satului Lipoveni, în apropierea lacului de acumulare au fost identificate cadavrele celor 3 câini, de talie medie, care prezentau leziuni și orificii circulare neregulate, cu diametrele cuprinse între 2 – 3,5 cm, fiind în stare de putrefacție.

Exemplarele canine (metișii din rasă comună) au fost verificate cu aparatul (cititor de microcipuri) constatându-se că nu dețin microcip / nu sunt înregistrate și sunt asimilate câinilor fără stăpân. De asemenea, medicul veterinar din cadrul I.P.J. Suceava – B.P.A. a procedat la examinarea exterioară a leșurilor urmând a întocmite fișe individuale de examinare.  În cadrul verificărilor s-a luat legătura telefonic cu responsabilul de vânătoare al FC 54 Pătrăuți, care a precizat că în zona respectivă nu au fost organizate acțiuni de vânătoare și nici nu s-au desfășurat activități de combatere a dăunătorilor.

Cele 3 cadavre au fost ridicate de către reprezentanții DSVSA Suceava și depuse la sediul instituției, în vederea efectuării examinării anatomopatologice, dispuse prin ordonanță.

Cercetările sunt continuate de către lucrătorii S.A.E.S.P., sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de: „uciderea animalelor cu intentie fara drept”, „nerespectarea regimului armelor și al munițiilor” și „uzul de arma fara drept”.

Vezi si

Călăreț rănit de un șofer băut, pe DN 18, la Ciocănești

Sâmbătă seara, la ora 17.32, un bărbat de 36 ani, din comuna Ciocănești, în timp …

One comment

  1. Un articol mai mult decat interesant ar fi pe temele:
    1) Cate amenzi au dat celor care ridica cainii din adaposturi si apoi ii elibereaza pe strazi? Cu cititorul de cipuri, gasesc instantaneu asta. S-ar constata ca rezultatul e ZERO!
    2) Ce masuri au luat impotriva celor care au ca atributii strangerea cainilor vagabonzi? Nici macar AVERTISMENT!
    ***EDITAT