Friday , May 7 2021

Țigări destinate pieței din Suceava, ascunse într-un vagon de transport materiale de construcții din Ucraina

O cantitate impresionantă de țigări de contrabandă a fost confiscată la vama ucraineană din nordul Bucovinei, în timp ce se încerca transportarea lor în România cu un tren de marfă care ducea materiale de construcții pentru o firmă din Dornești.

Potrivit presei cernăuțene de limbă ucraineană, vameșii au confiscat țigarete în valoare de jumătate de milion de grivne, pe care o firmă care, oficial, transporta doar materiale de construcții și care, de fapt, a ascuns produsele de contrabandă și încerca să le transporte în România cu trenul marfar, în încercarea de a se sustrage controlului vamal.

„Angajații Serviciului Vamal de Stat au găsit produse din tutun ascunse controlului vamal la punctul de control Vadul Siret – Vicșani al postului vamal Vadul Siret”, se arată într-un comunicat transmis presei cernăuțene de către instituția vamală din țara vecină.

Conform documentelor de însoțire depuse la controlul vamal, produsul „Blocuri de perete din beton poros” corespundea informațiilor specificate în documentele de tansport vamal, dar la inspecția vamală s-au identificat atașamente străine, respectiv produse din tutun ambalate în 55 de cutii de carton, în total 27.500 de pachete. Țigările marca CREDO sunt produse în Belarus. (D.P.)

Vezi si

Să nu ne mai amăgim! Nici autostrada A7 și nici măcar un drum expres nu vor ajunge degrabă la Suceava-Siret

Conform declarațiilor de acum două zile ale ministrului Transporturilor, Cătălin Drulă (USR-PLUS), probabilitatea ca sectorul …