Friday , May 24 2024

Țigări de 172.000 de lei, descoperite într-o mașină abandonată de un contrabandist după o urmărire, la Lupcina. La Vicovu de Sus, dintr-o dronă ”au căzut” 1.000 de pachete cu țigări

Ieri, 2 noiembrie a.c., în jurul orei 18.40, polițiștii de frontieră  au efectuat semnalele regulamentare pentru oprirea la control a unui autoturism de teren, fără numere de înmatriculare, care se deplasa dispre frontiera de stat spre localitatea Lupcina, județul Suceava.

Șoferul nu a oprit, continuându-și deplasarea în viteză, fapt pentru care s-a pornit în urmărirea acestuia. După aproximativ 2 km, mijlocul de transport a fost descoperit abandonat pe un drum forestier, iar în interiorul acestuia au fost descoperite mai multe colete cu țigări.

Autovehiculul în cauză și coletele cu țigări au fost aduse la sediul instituției, unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 14.710 pachete cu țigări de Duty Free, în valoare de 172.100 lei. Țigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar autoturismul folosit la activitatea infracţională, în valoare de 5.000 lei, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor. În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, precum și în vederea depistării tuturor persoanelor implicate, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun.

Miercuri, 3 noiembrie a.c., în jurul orei 00.20, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Vicovu de Sus – I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au sesizat în zona de responsabilitate, un aparat de zbor de mici dimensiuni (posibil dronă) care s-a deplasat din Ucraina în România, pe direcţia localităţii Vicovu de Sus, județul Suceava şi, ulterior, s-a întors pe teritoriul statului vecin. Imediat au fost informate autoritățile de frontieră din Ucraina, precum şi autorităţile competente despre producerea evenimentului, în vederea luării măsurilor legale ce se impun, concomitent cu monitorizarea traseului aparatului de zbor.

De asemenea, în zona de responsabilitate pe direcţia respectivă s-au deplasat mai multe echipe operative care au luat măsuri de supraveghere și cercetare a zonei, ocazie cu care pe raza localităţii Vicovu de Sus, jud. Suceava, au fost descoperite, abandonate, două colete care conţineau țigări de contrabandă. În urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 1.000 de pachete cu țigări de provenienţă Duty-Free, în valoare de 11.700 lei, care a fost ridicată în vederea confiscării. În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări, sub directa supraveghere a unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, precum și pentru depistarea tuturor persoanelor implicate, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun.

 

Vezi si

Un eveniment de referință a avut loc la Siret, în prezența a numeroase personalități: Inaugurarea Memorialului Holocaustului din Bucovina

Memorialul Holocaustului din Bucovina a fost inaugurat joi, 23 mai, la Siret. Numele celor peste …