Tuesday , December 6 2022

Termenul de depunere a ofertelor la licitația privind axialul Suceava-Iași va fi prelungit din nou

Ofertele la licitația pentru continuarea lucrărilor la axialul „Suceava – Iași” nu vor mai fi depuse până pe data de 10 noiembrie. Președintele Consiliului județean Suceava, Gheorghe Flutur, a făcut o afirmație în acest sens la o conferință de presă care a avut loc vineri, 4 noiembrie, la Universitatea „Ștefan cel Mare”, ca răspuns la unele întrebări adresate de jurnaliștii prezenți la lansarea unui proiect european.

Gheorghe Flutur a explicat că a fost o contestație la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor – aspectul a fost prezentat, de altfel, de către cotidianul Obiectiv de Suceava – și că în urma soluționării respectivei contestații s-a luat decizia ca să fie operate anumite modificări în documentație. Potrivit lui Gheorghe Flutur, CJ Suceava s-a conformat și el a spus că este posibil ca termenul să fie prelungit.

Șeful administrației publice a fost destul de ambiguu sau, în orice caz, nu cel mai clar cu putință în a explica situația cu privire la decizia respectivă. Potrivit datelor CNSC, contestația a fost admisă parțial, dar de fapt măsura prelungiri termenului de depunere „până spre sfârșitul lunii” – după cum s-a exprimat Gheorghe Flutur – vine ca urmare a faptului că tot CNSC a specificat și că „obligă autoritatea contractantă la stabilirea unui nou termen pentru depunerea ofertelor”.

Decizia a fost luată pe 26 octombrie, dar pentru a putea fi atacată – în cazul în care CJ Suceava ar considera că se impune acest lucru – era nevoie de motivarea deciziei care nu vine niciodată cu decizia ca atare, ci la un interval de timp mai îndelungat. Este adevărat că de data aceasta decizia a fost pe data de 3 noiembrie, destul de rapid comparativ cu alte situații. Numai că și dacă ar fi venit mai repede, soluționarea unei plângeri la Decizia CNSC era după data de 10 noiembrie.

Prin urmare, soluția cea mai practică – dat fiind termenul present de parcurgere al lucrărilor rămase de efectuat până la data de 31 decembrie 2023 – era ca să dea curs deciziei CNSC și să prelungească termenul. Cu certitudine însă până vineri seara nu a fost luată o decizie, nicio erată nefiind publicată pe SEAP iar termenul figura, oficial, cel până la data de 10 noiembrie. (D.P.)

Vezi si

Conflict la Școala Gimnazială Zamostea. Directoarea a chemat Poliția în ajutor, iar o profesoară Ambulanța

Disensiunile dintre corpul profesoral și directoarea școlii din Zamostea mocnesc de ceva timp, iar la …