Saturday , July 31 2021

Tariful pe depozitarea gunoiului la Moara ar putea crește cu aproape 12%

Consiliul Județean Suceava a supus dezbaterii publice un viitor proiect privitor la aprobarea unei solicitări de creștere a tarifului aplicat pentru depozitarea deșeurilor la rampa ecologică de la Moara.

Este de menționat că actualul tarif datează din august 2019 iar cele trei firme care au încheiat contractul în data de 07.08.2019, au solicitat, recent, indexarea tarifului invocând creșterea cheltuielilor cu carburanții, apa potabilă, dar și a salariilor angajaților și a unor investiții efectuate.

Serviciile sunt prestate de asocierea firmelor sucevene Florconstruct, Fritehnic și Ritmic Com iar propunerea de majorare a tarifului este de la 124,07 lei/tonă (44,07 lei/tonă ofertat la licitația din 2017 + 80 lei/tonă contribuție la așa numita economie circulară) la 138,7 lei/tonă fără TVA, ceea ce ar însemna o creștere de 11,85%.

Între altele este menționat faptul că din fișa de fundamentare a prețului din 2017 ar rezulta că la Centrul Public de Colectare de la CMID Moara ar trebui să ajungă și să fie gestionate peste 4 mii de tone de deșeuri iar în 2020 nu au fost înregistrate deșeuri la centrul Public de Colectare, ceea ce a dus la modificarea structurală a costurilor, cu peste 5% din valoarea de 44,07 lei/tonă licitată în 2017. Este de precizat și faptul că, în 2020, cantitatea totală de deșeuri intrată la CMID Moara a fost de 120 mii tone, față de 138 mii cât era previzionat.

Dacă acest proiect va fi aprobat în forma propusă, atunci va intra în vigoare de la 1 august. Propuneri, opinii și sugestii cu valoare de recomandare se pot depune la noul sediu al CJ Suceava din Casa Prieteniei până pe data de 12 iulie. (D.P.)

Vezi si

Puțin peste jumătate din locurile scoase la concurs de USV au fost ocupate în prima sesiune de admitere

1.553 de absolvenți de liceu au optat pentru programele de licență ale facultăților sucevene, alți …