Saturday , July 20 2024

Târgul de Sânziene are loc în acest an la Iulius Mall. Lungu susține că este și un prilej de promovare a iei

Zilele Sucevei nu vor avea doar partea religioasă – 22-24 iunie – sau cea de spectacole și concerte – 23-25 iunie – ci și încurajarea unei laturi comerciale.

De aceea, după un model care funcționează la Suceava de mai mulți ani, în preajma Zilelor Sucevei are loc și un așa numit „Târg de Sânziene” și de fiecare dată acesta are loc cu implicarea/sprijinul municipalității.

Ediția din acest an nu face excepție, amplasamentul ales pentru ediția din acest an fiind parcarea de la Iulius Mall și, prin urmare, un ultim pas este cel al aprobării asocierii între Municipiul Suceava și SC Iulius Mall Suceava SRL pentru organizarea evenimentului „Hai la Târg de Sânziene-Suceava 2024”.

Astfel, ediția din 2024 a Târgului de Sânziene va avea loc în incinta Iulius Mall Suceava, în perioada 22-25 iunie. În acest sens, primarul în funcție, Ion Lungu, a convocat – pentru data de 18 iunie 2024, ora 10:00 – o ședință extraordinară de îndată a Consiliului Local al municipiului Suceava. Şi tot primarul municipiului Suceava este și inițiatorul acelui proiect de hotărâre privind asocierea dintre Primărie și Iulius Mall.

Potrivit proiectului, suma de 100.000 de lei a fost estimată ca fiind necesară pentru susținerea manifestărilor cultural-artistice de la Iulius Mall din perioada Târgului de Sânziene. Interesant este însă și faptul că în referatul de aprobare al primarului Ion Lungu apare un element interesant legat de promovarea tradițiilor și îndeosebi a iei.

Ion Lungu a adus în discuție faptul că pe parcursul a trei zile de la Târgul de Sânziene va putea fi un prilej de promovare a iei alături de sărbătoarea populară a Sânzienelor. Asta pentru că data de 24 iunie este atât sărbătoarea populară a Sânzienelor, când și Ziua Internațională a Iei. (D.P.)

Vezi si

Absolvent al Colegiului Național Militar ”Ștefan cel Mare”, admis primul la specializarea aleasă din cadrul Academiei Tehnice Militară ”Ferdinand I”

Nu doar elevii Colegiului Națiaonal Militar ”Ștefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc obțin rezultate remarcabile, ci …