Wednesday , November 30 2022

Târgul de Crăciun și programul “Crăciun în Bucovina” vor începe pe 28 noiembrie, de Ziua Bucovinei

Deschiderea oficială a Târgului de Crăciun va avea loc pe 28 noiembrie, de la ora 18:00 u Târgul din centrul municipiului Suceava se va desfășura până pe 7 ianuarie 2023. In ceea ce privește programul „Crăciun în Bucovina”, desfășurarea evenimentelor include la ediția din acest an și Festivalul Internațional al Obiceiurilor de Iarnă care va avea loc, ca de obicei, pe 27 decembrie și se dorește să fie la nivelul și amploarea avute înainte de pandemie și poate mai mult decât atât, nefiind excluse formații din Basarabia și chiar din Nordul Bucovinei, a anunțat vicepreședintele Consi­liului Județean Suceava, Niculai Barbă.

Deschiderea oficială a Târgului de Crăciun va avea loc de Ziua Bucovinei, pe 28 noiembrie, de la ora 18:00. Târgul din centrul municipiului Suceava se va desfășura în perioada 28 noiembrie – 7 ianuarie 2023. Sucevenii și turiștii vor putea descoperi în cadrul târgului toate obiceiurile și tradițiile specifice perioadei sărbătorilor de iarnă.

Cu aceeași ocazie se va deschide și ediția din acest an a cunoscutului program de promovare turistică „Crăciun în Bucovina”. Câteva anunțuri și precizări în acest sens au fost făcute de vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, Niculai Barbă.

Ca de obicei, și la ediția din acest an, Consiliul Județean va fi prezent la Târgul de Crăciun alături de Asociația „Produs în Bucovina”. De altfel, conform celor spuse de Niculai Barbă, a existat deja o discuție recentă cu privire la ultimele detalii necesare cu conducerea Primăriei, mai exact cu viceprimarul Lucian Harșovschi.

„Vom avea acolo meșteri populari cu meșteșugurile tradiționale, așa cum v-am obișnuit și la celelalte ediții. Vom avea momente artistice, specifice sărbătorilor de iarnă, iar prin Asociația Produs în Bucovina vom avea și foarte multă gastronomie, la fel, specifică acestei perioade din an. Vă așteptăm începând cu 28 noiembrie la Târgul de Crăciun organizat la Suceava pe esplanada Casei de Cultură”, a transmis Niculai Barbă.

În ceea ce privește programul „Crăciun în Bucovina”, desfășurarea evenimentelor include la ediția din acest an și Festivalul Internațional al Obiceiurilor de Iarnă, însă Niculai Barbă a declarat că mai sunt câteva detalii de perfectat și un anunț oficial cu detalii va fi făcut în zilele următoare.

Dorința este de a reveni în municipiul Suceava pe deja tradiționala dată de 27 decembrie la nivelul și amploarea avute înainte de pandemie și poate mai mult decât atât, nefiind excluse formații din Basarabia și chiar din Nordul Bucovinei. (D.P.)

Vezi si

Individul care a înjunghiat un bărbat în parcarea Hotelului ”Bucovina” a fost arestat pentru 30 de zilei

Marți, in jurul orei 13:20, Poliția Municipiului Suceava a fost sesizată prin   112 cu privire …