Tuesday , June 25 2024

Tânăr de 25 de ani din Rădăuți, reținut pentru incendierea a două mașini ale familiei sale 

Luni, 26 decembrie, la ora 04.53, Poliția Municipiului Rădăuți a fost sesizată prin  112 cu privire la faptul că pe str. Bogdan Vodă din localitate ,,a luat foc o mașină”.

Din primele verificări a rezultat faptul că numitul B. Raul a aruncat un obiect cu foc deschis în autoturismele marca Mercedes și Peugeot 308 aparținând bunicii sale, C.  Sidonia. Cele două autoturisme sunt utilizate de el și mama sa, C. Adriana. Între cei doi au existat unele neînțelegeri.

Pompierii care au intervenit la stingerea incendiului au stabilit că împrejurarea determinantă a izbucnirii incendiului a fost provocat intenționat, fiind folosită benzină pentru declanșarea acestuia

În urma cercetărilor efectuate de polițiști la fața locului, a fost identificat B. Raul, de 25 ani,  la domiciliul său de pe str. Bogdan Vodă. Obiectele de vestimentație purtate de către acesta aveau miros specific de benzină și asupra sau au fost găsite două brichete.

Din cercetări a reieăit faptul că, în cursul zilei de duminică, în timp ce se afla la domiciliu, bărbatul, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice a provocat scandal, certându-se cu rudele sale. În cursul nopții de duminică spre luni, în intervalul orar 04.35 – 04.40, individul s-a deplasat la stația peco MOL din municipiul Rădăuți, de unde a achiziționat o cantitate de benzină, după care a mers pe str. Zimbrului, a aruncat cu benzină pe cele două mașini și le-a dat foc. Mașinile au fost distruse în proporție de 90%, valoarea prejudiciului patrimonial astfel produs fiind estimată la suma de 6500 euro.

După  audiere, față de suspectul B. Raul a fost dispusă măsura preventivă a reținerii pentru o perioadă de 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de marți  să fie prezentat Judecătoriei Rădăuți cu propunere de arestare preventivă, fiind acuzat de săvârșirea  infracțiunilor de „distrugere” și „amenințare” .

Vezi si

CSM Suceava are o sportivă calificată oficial la Jocurile Olimpice de la Paris

Rădăuțeanca Mădălina Amăiestroaie (21 de ani) va reprezenta România în proba olimpică de tir cu …