Thursday , August 5 2021

Tânăr de 21 ani, mort după ce a intrat cu motocicleta într-un cap de pod, la Ilișești. Alți doi motocicliști minori implicați în accidente în acest weekend

Bărbatul, fără permis de conducere și mergând cu o motocicletă neînmatriculată, a virat brusc la dreapta când din față i-a apărut o altă mașină. Din șanțul de pe marginea drumului el a intrat frontal într-un podeț, fiind proiectat apoi pe carosabil. Impactul a fost atât de puternic încât motociclistul a murit pe loc. La sfârșitul săptămânii, alți doi motocicliști fără permis, unul de 15 ani, din Şcheia, și altul de 16 ani, din Liteni, au fost implicați în accidente. Din fericire, în aceste două cazuri adolescenții respectivi s-au ales doar cu răni ușoare  

Sâmbătă, la ora 13.45, B. Claudiu Dumitru, de 21 ani din Ilișești, a condus o motocicletă neînmatriculată pe un drum comunal neclasificat în interiorul localității Ilișești, având direcția de deplasare DN 17 spre DJ 178.  La un moment dat, tânărul probabil că s-a speriat la vederea unui  Fiat Doblo ce rula din sens opus, condus de M. Cristian Constantin, de 19 ani, tot din Ilișești, și a virat brusc dreapta și, pierzând controlul asupra direcției de mers, a intrat în șanțul betonat din partea dreaptă, după care a intrat frontal într-un cap de pod. În urma impactului, a fost proiectat pe carosabil. A rezultat decesul motociclistului, al cărui cadavru a fost transportat la morga Spitalului Județean Suceava, în vederea efectuării necropsiei. Nu a existat contact între motocicletă și autoturism.

Motociclistul nu poseda permis de conducere, iar motocicleta nu era înmatriculată. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ și i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Tot sâmbătă, la ora 16:37, P. P., de 15 ani, din Şcheia, în timp ce conducea motocicleta marca Yamaha (tip enduro), neînmatriculată și fără a poseda permis de conducere, pe un drum comunal neclasificat, pietruit, str. Sihastria Dragomirna, în interiorul localității Mitocu Dragomirnei, având direcția de deplasare dinspre Mănăstirea Dragomirna către Schitul Petru și Pavel, într-o curbă ușoară la stânga nu a adaptat viteza la condițiile de drum acoperit cu pietriș, a pierdut controlul asupra direcției de mers, intrând în coliziune frontală cu autoturismul marca BMW condus de către P. I., de 39 ani, din Suceava,care circula din sens opus. În urma impactului a rezultat vătămarea corporală a conducătorului motocicletei.   Motociclistul P. P. nu posedă permis de conducere, iar motocicleta nu era înmatriculată. Atât conducătorul autoturismului BMW, cât și conducătorul motocicletei, au fost testați cu aparatul etilotest rezultatele fiind negative. De asemenea, conducătorului autoturismului BMW i s-au recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.  În cauză se va întocmi dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „Vătămare din culpă”, ”Conducerea unui vehicul neînmatriculat” și ”Conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

Sâmbătă seara, la ora 21:14, M. Mariana de 31 ani, din Roșcani – Liteni,  a condus autoturismul marca Opel Vectra pe un drum comunal neclasificat, iar când a ajuns în zona centrală a localității Roșcani a pătruns pe DJ 208C și nu a acordat prioritate de trecere motocicletei Yamaha care se deplasa pe drumul prioritar, fiind condusă de N. C., de 16 ani, din Rotunda . În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală ușoară a conducătorului motocicletei. Atât conducătorul autoturismului cât și cel al motocicletei au fost testați cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ și le-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. (O.S.)

Vezi si

54 de cazuri active de COVID în 21 de localități din județul Suceava. 15 bolnavi de COVID sunt internați

În județul Suceava erau joi 54 cazuri de infecție Covid -19 în evoluție în 21 …