Wednesday , December 7 2022

TABEL cu noul orar de zbor. Zece curse săptămânale Suceava – Milano. Competiție Ryanair – WizzAir pe mai multe capitale europene

Orarul zborurilor regulate de la Suceava în perioada 27 martie – 29 octombrie vine cu câteva surprize plăcute: 10 zboruri pe săptămână la Milano – Bergamo, 9 la Londra – Luton, 6 spre Roma, 5 spre Bruxelles, 4 la Viena, 2 pe săptămână la Dortmund, Memmingen, Bologna, Manchester și Treviso.

Suceava, pare-se, se menține în preferințele companiilor aeriene pe destinațiile externe consacrate, ba chiar mai mult de atât, anumite curse pe destinații deja existente și-au crescut frecvența de zbor pe săptămână.

Poate că una dintre cele mai interesante noutăți în acest sens este că vor fi zboruri zilnice nu doar spre Londra și București – așa cum ne-am obișnuit mai cu seamă înainte de pandemie -, ci și spre Milano, iar asta se întâmplă pentru prima dată la Suceava.

În anii trecuți existau până la cinci frecvențe de zbor săptămânal de la Suceava la Milano-Bergamo. Cel puțin așa rezultă din cele publicate pe site-ul Consiliului Județean Suceava – forul tutelar al Regiei Autonome Aeroportul Internațional „Ștefan cel Mare” Suceava -, unde se arată că zilnic vor fi efectuate curse de la Suceava spre Milano-Bergamo cu un avion al companiei Ryanair. La acestea, se vor adăuga cursele WizzAir de luni, miercuri și vineri de la Suceava spre Milano-Bergamo, ceea ce înseamnă că vor fi, pe săptămână, zece frecvențe de zbor către această destinație din nordul Italiei.

În schimb, cei de la WizzAir continuă să parieze pe cursele zilnice de la Suceava la Luton-Londra, ba chiar în zilele de luni și vineri fiind câte două curse, ceea ce face ca această companie să ajungă la un ritm de nouă frecvențe săptămânale pe destinația Suceava – Londra-Luton.

Din câte se pare, competiția pentru capitala Belgiei nu s-a încheiat între cei doi operatori, WizzAir fiind prezentă cu curse în zilele de marți și sâmbătă, iar cei de la Ryanair cu curse în zilele de luni (două) și vineri. În ambele cazuri, aterizarea se va face pe aeroportul de la Charleroi.

De asemenea, există o competiție între WizzAir și Ryanair și pe capitala Italiei, Roma, numai că aeroporturile diferă de această dată, pentru Fiumicino – marți, joi și sâmbătă – optând WizzAir, în vreme ce Ryanair a mers pe varianta celuilalt aeroport, Ciampino – marți, joi și duminică.

Și spre capitala Austriei au fost organizate curse de la Suceava de către ambii operatori, însă numai două pe săptămână: Ryanair va opera către Viena în zilele de luni și vineri iar WizzAir în zilele de marți și sâmbătă.

WizzAir va continua să fie singurul operator cu curse externe de la Suceava spre Germania: Dortmund în zilele de luni și de vineri; Memmingen în zilele de joi și duminică. De asemenea, singurul operator de curse externe de la Suceava spre Bologna va continua să fie WizzAir: în zilele de marți și sâmbătă.

Noutățile aduse de Ryanair sunt pe zona Marii Britanii (două zboruri spre Manchester în zilele de luni și vineri); Italia (două zboruri spre Treviso în zilele de luni și joi); Irlanda (două zboruri spre Dublin în zilele de joi și duminică).

Deși sunt preconizate a fi opt curse TAROM de la Suceava spre Otopeni, în ziua de marți nu va fi nicio astfel de cursă internă, urmând a fi câte două curse de la Suceava spre capitala României în zilele de miercuri și de duminică.

De pe la jumătatea lunii iunie, Blue Air anunță curse „matinale” (la ora 05:05 ale fiecărei dimineți) de la Suceava la Otopeni în zilele de miercuri, vineri și duminică. (D.P.)

 

 

Vezi si

Daniel Cadariu, ministrul Turismului, îi îndeamnă pe români să nu mai meargă la schi în Austria. ”Sunt țări unde condițiile ar putea fi chiar și mai bune”  

Ministrul Turismului, Constantin Daniel Cadariu, a declarat la Digi24 că numărul românilor care merg anual …