Monday , January 17 2022

TABEL. 192.000 de teste de salivă ajung în școlile și grădinițele sucevene. Prima testare joi, 2 decembrie

192.000 de teste de salivă ajung în școlile și grădinițele sucevene, conform repartizării pe județe. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că vineri acestea sunt distribuite în țară, iar primele testări vor fi făcute joi, 2 decembrie, după minivacanța de 1 Decembrie.

Cu excepția Bucureștiului, județul Suceava primește, împreună cu județul Constanța, 192.000 de teste de salivă, al doilea număr de teste după județul Iași, căruia i-au fost repartizate 224.000 de teste de salivă pentru elevi și preșcolari.

Conform HotNews, Cîmpeanu a anunțat că Ministerul Sănătății va realiza și clipuri video despre cum se utilizează corect aceste teste.

“Conform informărilor primite din partea IGSU și ISJ/ISMB, primele teste de salivă din lotul de 6,5 milioane au ajuns încă de ieri în teritoriu (joi – n.r.), distribuția urmând a se finaliza în cursul zilei de astăzi. Inspectoratele școlare județene vor asigura distribuția acestor teste către fiecare unitate de învățământ, pentru testarea tuturor preșcolarilor, elevilor și personalului din scoli su gradinite.

Apreciez efortul tuturor autorităților implicate în materializarea demersului de prevenire a îmbolnăvirilor cu noul virus prin metoda testării, astfel încât elevii și personalul din școli și grădinițe să beneficieze de o siguranță sanitară sporită, atât de necesară derulării normale a actului educațional.

Apreciez, de asemenea, inițiativa Ministerului Sănătății, cu care am agreat ca, împreună, să diseminăm materiale video-suport prin care să fie informați beneficiarii cu privire la utilizarea corectă a testelor”, a spus ministrul Educației.

 

Vezi si

test, depistare, coronavirus, Obiectiv, Suceava

Incidența COVID în municipiul Suceava a ajuns la 7,41‰. TABEL cu situația în fiecare localitate din județ

Duminică, 16 ianuarie, în județul Suceava sunt 5.377 cazuri de infecție Covid -19 în evoluție, fiind …