Friday , December 8 2023

Sute de elevi au participat la Târgul Ofertelor Educaționale. Interes mare pentru liceele tehnice, nu doar pentru colegiile de top ale Sucevei (FOTO)

Așa cum era de așteptat, elevii de clasa a VIII-a au preferat să obțină răspunsuri la întrebările și nelămuririle lor direct de la liceeni, și nu din pliante sau de pe panouri. Colegiile de top ale Sucevei au avut parte de atenția cuvenită din partea elevilor de gimnaziu prezenți la târgul liceelor, mulți dintre ei savurând fiecare informație ”din interior” pe care au reușit să o obțină de la liceeni. A fost aglomerație mare și la standurile colegiilor tehnice din municipiul reședință de județ, unde zeci de elevi au căutat informații cu privire la oferta educațională, dar mai ales părerea celor care deja urmează cursurile acestor licee cu privire la meseriile pe care le pot învăța.

 

Târgul Ofertelor Educaționale 2022 a atras sute de elevi de gimnaziu la standurile amenajate de liceele din județ în incinta Shopping City Suceava. Pliante, trofee, diplome, panouri informative, dar mai ales liceenii prezenți la eveniment au promovat unitatea de învățământ la care studiază și au prezentat elevilor vizitatori planul de școlarizare pentru clasa a IX-a pentru anul școlar 2022-2023.

Așa cum era de așteptat, elevii de clasa a VIII-a au preferat să obțină răspunsuri la întrebările și nelămuririle lor direct de la liceeni, și nu din pliante sau de pe panouri. Îmbucurător este faptul că fiecare dintre liceele prezente la târg a avut câte o echipă de promovare veselă și convingătoare, unii mai glumeți și dezinvolți, alții mai serioși și punctuali în răspunsuri. Cert este că niciun elev de gimnaziu nu a plecat de la eveniment fără răspunsurile sau informațiile căutate, iar cei care erau nedumeriți cu privire la opțiunile pe care urmează să le treacă în fișa de înscriere pentru admiterea computerizată acum au deja planul în minte. Mai trebuie doar să promoveze cele două probe ale Evaluării Naționale și să obțină mediile necesare pentru a fi admiși pe locurile vizate.

Colegiile de top ale Sucevei au avut parte de atenția cuvenită din partea elevilor de gimnaziu prezenți la târgul liceelor, mulți dintre ei savurând fiecare informație ”din interior” pe care au reușit să o obțină de la liceeni. ”Am vorbit cu elevii de liceu de la stand despre profesori și modul lor de a preda, dar mai ales despre temele pentru acasă, proiectele pe care le fac și activitățile ce se desfășoară în timpul liber. Eu știu ce specializare vreau și sunt hotărâtă și la ce liceu să dau admiterea, dar am venit la târg să aflu de la liceeni lucruri care nu se găsesc în pliante”, a spus Adelina, care își dorește să fie admisă la Colegiul Național ”Petru Rareș” Suceava.

A fost aglomerație mare și la standurile colegiilor tehnice din municipiul reședință de județ, unde zeci de elevi au căutat informații cu privire la oferta educațională, dar mai ales părerea celor care deja urmează cursurile acestor licee cu privire la meseriile pe care le pot învăța. După numărul mare de elevi interesați de aceste licee, s-ar părea că veștile sunt bune pentru piața muncii, care duce o lipsă acută de muncitori în domenii cheie. ”Eu am venit cu câțiva colegi de clasă pentru că toți vrem să dăm admiterea la același liceu și avem cam aceleași opțiuni – mecanic auto sau electrician. Părinții ne-au îndrumat să învățăm o meserie în liceu, ca să ne fie mai ușor să găsim de muncă acolo unde se caută, dar să câștigăm bine. E plină lumea de oameni cu diplome de facultate și fără un loc de muncă”, este de părere Andrei, din Adâncata, care vrea să urmeze cursurile Colegiului Tehnic ”Petru Mușat” Suceava.

Pe parcursul desfășurării târgului, pe o scenă amenajată în incinta spațiului comercial gazdă, au evoluat elevi talentați, prezentând diferite momente artistice.

A XXII-a ediție a Târgului Ofertelor Educaționale din județul Suceava a fost organizată de Centrul Județean de Asistență Psihopedagogică din cadrul CJRAE Suceava. (Oana NUȚU)

Vezi si

Mașină oprită de polițiști cu banda cu țepi, la Cârlibaba. Șoferul fugea pentru că avea ITP-ul și RCA-ul expirate 

În seara de  5 decembrie 2023, în jurul orei 23:00, pe raza satului Valea Stânei, …