Friday , December 8 2023

Sute de credincioși, prezenți la Slujba de Bobotează la Mănăstirea Sf. Ioan cel Nou de la Suceava (GALERII FOTO)

12 mii de sticle cu Aghiasmă Mare au fost împărțite de Bobotează la Mănăstirea Sf Ioan cel Nou de la Suceava.

O frumoasă ceremonie religioasă a avut loc în dimineața zilei de 6 Ianuarie la mănăstirea Sf Ioan cel Nou de la Suceava. După Sfânta Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur, săvârşită de Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor, împreună cu părinții și diaconii slujitori ai Catedralei Arhiepiscopale din Suceava, pe scena amenajată în curtea Mănăstirii „Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava” , Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, a oficiat Slujba sfințirii celei mari a apei(Agheasma Mare).

Deși nu a fost chiar “gerul Bobotezei” cum spune o vorbă din popor, a fost un vânt care uneori era destul de intens iar asta a accentuat senzația de frig. Poate că așa se explică de ce nu au fost chiar mulți oameni de la prima oră. Totuși, dacă pe la ora 09:00 numărul credincioșilor nu depășea vreo 200, iar după jumătate de oră abia dacă au 3-400, peste o oră și jumătate numărul celor de față ajunsese la aproape o mie.

Printre sutele de persoane care au participat la Slujbă a fost remarcată prezența primarului Sucevei, Ioan Lungu, singura oficialitate prezentă la evenimentele liturgice de la Catedrala Arhiepiscopală din Suceava prilejuite de sărbătoarea Botezului Domnului din acest an. El inițial a stat alături de credincioși unde a rostit “Crezul”, după care a fost invitat de un preot trimis de ÎPS Calinic să meargă pe scena unde era oficiată slujba. Ion Lungu s-a conformat și a urcat pe scenă unde a stat într-un colț, unde avea un scaun pentru el, dar de care nu a abuzat.

Este de remarcat însă faptul că mulți credincioși au avut o atitudine civilizată și au evitat îmbulzeala care poate că din păcate mai este în alte părți. Este de precizat că organizarea bună și-a spus cuvântul. Între altele, așa cum a și precizat un preot înainte de a se împărți agheasmă mare, au fost pregătite din timp 12 mii de recipiente de plastic cu agheasmă mare. Aceasta a fost sfințită în seara ajunului Bobotezei și, după cum au spus clericii cu care am discutat, este aceeași agheasmă și nu este nicio diferență față de cea pentru care s-a oficiat slujba de Bobotează. (D.P.)

 

Vezi si

Spitalul Județean va ataca decizia Judecătoriei în cazul uciderii din culpă a trei copii în 2016

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, dr. …