Sunday , August 14 2022

Ei sunt cei șapte elevi suceveni cu media 10 la BAC

Județul Suceava are 7 decariști la examenul național de Bacalaureat, potrivit rezultatelor inițiale publicate de Ministerul Educației, înainte de soluționarea contestațiilor. Este vorba despre Lavinia Cîrdei și Cosmin Țugui, ambii de la Colegiul Național ”Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți, absolvenții fiind foști colegi de clasă, la specializarea științe sociale intensiv engleză, Alina Vișan, de la Colegiul Național ”Ștefan cel Mare” Suceava, specializarea științele naturii, Miruna Ștefana Buliga, de la Colegiul Național ”Petru Rareș” Suceava, specializarea științe sociale bilingv română-franceză, Andrei Horgot, de la Colegiul Național ”Mihai Eminescu” Suceava, specializarea matematică-informatică, Simina Buculei, de la Colegiul Național ”Nicu Gane” Fălticeni, specializarea filologie, și Ilinca Rusu, de la Colegiul ”Alexandru cel Bun” Gura Humorului, specializarea filologie, intensiv limba franceză.

De la stânga la dreapta, sus, Lavinia Cîrdei și Cosmin Țugui, ambii de la Colegiul Național ”Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți, absolvenții fiind foști colegi de clasă, la specializarea științe sociale intensiv engleză, Alina Vișan, de la Colegiul Național ”Ștefan cel Mare” Suceava, specializarea științele naturii. Jos,  Miruna Ștefana Buliga, de la Colegiul Național ”Petru Rareș” Suceava, specializarea științe sociale bilingv română-franceză, Andrei Horgot, de la Colegiul Național ”Mihai Eminescu” Suceava, specializarea matematică-informatică, Ilinca Rusu, de la Colegiul ”Alexandru cel Bun” Gura Humorului, specializarea filologie, intensiv limba franceză și Simina Buculei, de la Colegiul Național ”Nicu Gane” Fălticeni, specializarea filologie.

Următoarele medii în ierarhia județeană a rezultatelor inițiale la Bacalaureat 2022 sunt 9,98 și aparține unui absolvent al Colegiului Silvic ”Bucovina” Câmpulung Moldovenesc, 9,96 – una la Colegiul ”Dragoș Vodă” Câmpulung Moldovenesc și una la Colegiul Național Militar ”Ștefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc, și 9,95, câte una la colegiile ”Ștefan cel Mare” Suceava și ”Petru Rareș” Suceava.

Ministerul Educației a publicat în cursul dimineții de luni rezultatele inițiale de la examenul național de Bacalaureat 2022. Județul Suceava are o rată de promovare de 76,72%. Potrivit informațiilor publicate de ministerul de resort, 3.643 de candidați din județul nostru au reușit să obțină medii peste 6 și să promoveze examenul național de Bacalaureat, dintr-un total de 4.748 de candidați prezenți. Anul trecut, promovabilitatea la nivelul județului Suceava, înainte de contestații, a fost 69,2%, fiind obținute doar două medii de 10. După soluționarea contestațiilor, procentul de promovare a crescut la 71,08%, iar numărul mediilor de 10 la 5.

Absolvenții nemulțumiți de notele primite pot să depună contestații tot astăzi, de la ora 12:00 până la ora 18:00. Inspectoratul Școlar Județean Suceava a publicat pe site-ul propriu modelul de cerere pentru contestații. Rezultatele finale, după contestații, vor fi afișate vineri, 1 iulie. (Oana NUȚU)

 

Vezi si

O asociere formată din cunoscute firme locale va reabilita ansamblul de clădiri de la Mănăstirea Sf. Ioan cel Nou de la Suceava

Licitația pentru «Proiectare, execuție lucrări și asistență tehnică din partea proiectantului aferente obiectivului de investiții: …