Saturday , May 8 2021

Sucevenii, ultimii din țară privind interesul față de vaccinarea anti-COVID

Județul Suceava este pe ultimul loc din țară în ceea ce privește interesul pentru vaccinarea anti-COVID, cu o rată de 0,69%, arată o hartă a interesului pentru vaccinare, realizată de platforma Vaccin.live. Județul Cluj se situează pe primul loc în ceea ce privește interesul pentru vaccinare, cu o rată de 7,85%, în funcție de numărul persoanelor înscrise pe listele de așteptare. 

Pe platforma menționată există o listă cu județele grupate pe culori, în ordinea interesului manifestat de locuitori față de vaccinarea anti-COVID. Ultimul pe această listă e județul Suceava:

Rata de interes pentru vaccinare s-a calculat în funcție de numărul persoanelor înscrise pe listele de așteptare față de populația județului și nu ține cont de numărul de persoane deja vaccinate.

După Cluj, printre cei mai interesați să se imunizeze sunt locuitorii din Ilfov – 6,83 % și București – 6,54 %. Pe locul patru se află județul Mureș, unde rata de interes pentru vaccinare este de 4,87 %.

La polul opus, locuitorii din județul Suceava nu s-au grăbit să se înscrie pe listele de așteptare pentru vaccin, rata de interes fiind cea mai redusă din țară – 0,69 %. În coada listei se mai află Arad – 1,04 %, Vrancea – 1,09 %, Timiș – 1,34 % și Bacău – 1,35 %. (O.S.)

Vezi si

Două petreceri întrerupte vineri seara de polițiștii suceveni

Polițiștii monitorizează respectarea legii, preluând orice sesizare privind organizarea unor astfel de evenimente făcută prin …

One comment

  1. Cum de suntem ultimii cand eu stiu mii de persoane care sunt pe liste de asteptare la toate centrele si nu sunt vaccinuri!