Thursday , June 24 2021

Sucevenii peste 60 de ani se pot vaccina doar pe bază de buletin, fără programare, la centrele din județ, începând de sâmbătă

Prefectura Suceava dorește să reamintească decizia Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 cu privire la extinderea modalității de înscriere la vaccinare, respectiv fără programare în platforma electronică.

Începând de sâmbătă, 8 mai, persoanele cu vârste de peste 60 de ani care doresc să se vaccineze și au documente de identitate valabile se vor putea prezenta direct la centrele de vaccinare, fără programare, pe tot parcursul intervalului orar de funcționare. Persoanele care optează pentru această modalitate extinsă de înscriere în procesul de imunizare, după cum se mai arată în respectivul comunicat de presă, vor fi înregistrate direct în Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV) și vor primi adeverința de vaccinare, conform procedurilor.

Potrivit unui comunicat transmis în acest sens în cursul zilei de joi, 6 mai, populația generală cu vârsta de până în 60 de ani care dorește să se vaccineze se va putea prezenta la centrele de vaccinare, după ora 14.00, fără programare, în vederea administrării dozelor de vaccin. Prezentarea persoanelor se poate realiza la orice centru de vaccinare, indiferent de tipul vaccinului administrat, iar imunizarea efectivă și timpul de așteptare pot fi condiționate de capacitatea centrului respectiv și de numărul persoanelor programate la vaccinare în acel centru.

„Persoanele programate prin platformă și care au locuri rezervate conform planificării dețin prioritate la vaccinare. Suplimentar, în funcție de capacitatea de vaccinare a centrului și disponibilitatea dozelor de vaccin, vor fi eliberate bonuri de ordine celor care se prezintă direct la centrele de vaccinare”, se precizează în respectivul comunicat.

Decizia de mai sus a fost luată joi, 6 mai 2021, când a avut loc o ședință de lucru în cadrul Nucleului de coordonare a vaccinării din cadrul Centrului Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției de la nivelul județului Suceava.

Dat fiind faptul că subiectul principal al ședinței a fost campania de vaccinare anti SARS-CoV-2, prefectul județului Suceava, Iulian Cimpoeșu, a făcut un apel către locuitorii județului să se înscrie în procesul de vaccinare. „Vaccinarea este, în momentul de față, singura armă împotriva pandemiei și singura modalitate de a reveni cât mai curând la o viață normală. Printr-o prezență numeroasă a cetățenilor fiecărei comunități la centrele de vaccinare, vom învinge pandemia, așa că nu pot decât să-i îndemn pe toți sucevenii să se vaccineze. Numai împreună suntem puternici!”, a precizat prefectul Iulian Cimpoeșu. (D.P.)

Vezi si

Doi suceveni au ajuns în Penitenciarul Botoșani după ce au condus sub influența băuturilor alcoolice

  3 ani, respectiv 1 an și 3 luni sunt pedepsele primite de cei doi …