Friday , March 29 2024

Sucevenii, mai cumpătați de Paști, față de ceilalți ani

Solicitările la Serviciul Județean de Ambulanță au fost similare cu cele înregistrate în zilele obișnuite. In Unitatea de Primire Urgențe a crescut însă numărul prezentărilor persoanelor aflate sub influența băuturilor alcoolice

Numărul sucevenilor care au apelat la Serviciul Județean de Ambulanță în perioada Sărbătorilor de Paști a fost similar cu cel înregistrat în zilele obișnuite, după cum reiese din declarațiile medicului Adrian Săraru, purtător de cuvânt în cadrul SAJ Suceava.

Dacă în alți ani, solicitările medicale înroșeau liniile de urgență, anul acesta, în perioada Sărbătorilor pascale, sucevenii au dovedit o mai mare cumpătare. Cele mai multe persoane care au solicitat ajutor medical au fost înregistrate în cursul zilei de luni. Mâncărurile și băuturile pregătite pentru masa de Paști au fost consumate cu moderație de cei mai mulți suceveni, astfel că solicitările de intervenție au fost în parametri normali. „Pot să spun că în perioada Sărbătorilor de Paști, sucevenii au fost destul de cumpătați. Nu am avut un număr crescut de solicitări față de zilele obișnuite ale anului”, a precizat Adrian Săraru, purtătorul de cuvânt al Serviciului Județean de Ambulanță Suceava.

Problemele digestive au fost cele mai numeroase afecțiuni reclamate de suceveni, acestea fiind o urmare a exceselor alimentare. Cei mai mulți dintre pacienți s-au confruntat cu astfel de probleme în cursul zilei de luni, când a crescut și numărul prezentărilor în Unitatea de Primire Urgențe din cadrul Spitalului Județean Suceava. În doar două zile, peste 350 de persoane au ajuns la UPU după ce au mâncat sau au băut prea mult. Dacă înainte de Paști numărul internărilor în spital scăzuse considerabil, acum unitățile spitalicești din județ sunt din nou ocupate, majoritatea pacienților fiind diagnosticați cu afecțiuni digestive, ulcere gastrice și duodenale, colici biliare, colecistite acute și pancreatite.

Medicii recomandă evitarea abuzului alimentar și etanolic, continuarea medicației cronice în cazul afecțiunilor cunoscute și prezentarea la spital la apariția primelor simptome. Moderatia atât în ceea ce privește alimentația, cât și consumul de alcool, este indicată și pentru perioada care urmează. Totodată, medicii specialiști recomandă consumul de lichide, legume și fructe, dar și practicarea unui sport, pentru a evita colicile biliare sau intoxicațiile. (Cristina RUŞTI)

Vezi si

Puștan de 12 ani, filmat conducând un BMW prin Verești (VIDEO)

Miercuri dimineață, pe rețeaua  Facebook, pe pagina ”Suceava Fail”, a fost postată o înregistrare video …