Saturday , February 4 2023

Sucevean prins la Bistrița drogat, fără permis, la volanul unei mașini cu numere false, plină cu țigări de contrabandă

Ionuț T., în vârstă de 36 de ani, transporta 9.400 de pachete cu țigări de contrabandă. Fiind testat cu aparatul Drug Test, individul ar fi consumat cocaină. Mașina sa, înmatriculată în Germania, fusese radiată din circulație dar avea aplicate numere de înmatriculare din Italia. Pe lângă toate, suceveanul avea și permisul de conducere suspendat. A fost arestat pentru 30 de zile.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud, împreună cu polițiștii Serviciului pentru Acțiuni Speciale Bistrița-Năsăud, au depistat, duminică, un bărbat de 36 de ani, din județul Suceava, bănuit de contrabandă cu țigarete.

Astfel, în județul Bistrița-Năsăud, bărbatul a fost oprit în trafic, iar, în urma controlului autovehiculului, polițiștii au descoperit 9.400 de pachete cu țigarete, care nu aveau aplicate timbre sau banderole de marcaj fiscal emise de autoritățile din România. Prejudiciul cauzat bugetului general consolidat al statului a fost estimat la 172.960 de lei.

Totodată, a fost solicitată intervenția polițiștilor rutieri, iar în urma verificărilor efectuate, a reieșit faptul că bărbatul,  Ionuț T., avea dreptul de a conduce vehicule suspendat, iar autoturismul pe care îl conducea avea aplicate plăcuțe cu numere de Italia, deși era înmatriculat în Germania și radiat din circulație. Șoferul a fost testat cu aparatul Drug Test, rezultatul fiind pozitiv la substanța cocaină. I-au fost prelevate mostre biologice.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice l-au condus la sediul Poliției, pentru audieri, fiind reținut, pentru 24 de ore.

Ulterior, a fost prezentat judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Bistrița, care a dispus arestarea preventivă, pentru 30 de zile, informează Inspectoratul de Poliție Bistrița-Năsăud, informează timponline.ro.

Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunilor de contrabandă, conducerea unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare, conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ale cărei plăcuțe cu numărul de înmatriculare au fost retrase, conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere, de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată și conducerea unui vehicul sub influența unor substanțe psihoactive.

Vezi si

Vasile Andriciuc, primarul comunei Șcheia, reținut pentru abuz în serviciu

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava au dispus efectuarea în continuare a …