Sunday , January 29 2023

Sucevean în scaun cu rotile, campion mondial la culturism

Suceveanul Andrei Cîmpan a câștigat medalia de aur la Mondialele de Culturism pentru juniori. Sportivul pregătit de Cristi Tcaciuc la Euro Power Gym Suceava a cucerit medalia de aur la categoria specială, în cadrul Cam­pio­natului Mondial de Culturism și Fitness ce a avut loc la Cluj-Napoca“Anul trecut, pe vremea asta, nici nu visam că voi ajunge până aici”, a spus Andrei Cîmpan, care, din cauza unor dizabilități, a concurat în scaun cu rotile 

România a fost reprezentată de trei sportivi de la Euro Power Gym Suceava la Campionatul Mondial de Culturism și Fitness pentru juniori ce a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca.

Cel mai prestigios rezultat a fost obținut de Andrei Cîmpan (19 ani), care a devenit campion mondial de juniori la categoria specială. “Cu greu îmi găsesc cuvintele. Încă nu-mi vine să cred că am ajuns până aici, în această formă. Mulțumesc familiei și prietenilor apropiați și tuturor persoanelor care m-au susținut, în special antrenorului meu, Cristi Tcaciuc pentru toate sfaturile și oportunitățile pe care mi le-a oferit. Anul trecut, pe vremea asta, nici nu visam că voi ajunge unde sunt acum. Îi sunt profund recunoscător. Am fost primit la lotul național ca într-o familie, am fost tratat extraordinar și a fost o onoare să-mi reprezint țara la Mondiale”, a declarat Andrei Câmpan, care a concurat în scaun cu rotile.

“Andrei a ajuns de la nimic pe scena Campionatelor Mondiale de Juniori. O ascensiune fulminantă a unui tânăr sportiv, care, în ciuda dizabilităților sale, face performanță”, a adăugat antrenorul Cristi Tcaciuc.

Originar din Siret, Alexandru Breabăn (20 de ani), a ocupat locul 4 la categoria 70 de kilograme, în timp ce Răzvan Macovei, tot de la Euro Power Gym Suceava, s-a clasat pe locul 6 în lume la categoria 80 de kilograme.

Cei trei culturiști antrenați de Cristi Tcaciuc și-au câștigat dreptul de a participa la Mondiale după ce au reușit să devină campioni naționali în gala desfășurată la Sibiu, la sfârșitul lunii august, și campioni balcanici la Drobeta Turnu Severin. (Dănuț CHIDOVEȚ)

secretarasite

Vezi si

Aryna Sabalenka a câștigat trofeul Australian Open. Este primul Grand Slam al jucătoarei din Belarus

Elena Rîbakina (23 ani – Kazahstan) și Aryna Sabalenka (24 ani- Belarus) s-au întâlnit sâmbătă …