Tuesday , March 5 2024

Suceava, județul cu cele mai periculoase drumuri. Suntem “campioni” naționali la accidente mortale

Conform unei statistici prezentate de HotNews.ro, în România au avut loc în 2019 puțin peste 31.000 de accidente rutiere cauzatoare de vătămări corporale. Cele mai multe au avut loc în interiorul localităților, nu pe șoselele din afara orașelor sau pe autostrăzi. Conform datelor prezentate, raportate la județe, Capitala este locul cel mai periculos pentru șofat. E drept, aici sunt și cele mai multe mașini, dar ca număr de decedați ca urmare a accidentelor rutiere, Suceava  este pe primul loc din țară, urmată fiind de Constanța și  Bacău.

Cele mai multe accidente rutiere au avut loc în București (3.097), Iași (1.155), Constanța (1.084), Cluj (1.069), Suceava clasându-se pe locul 5 în acest “top”, cu 947 de accidente rutiere.

Şi la numărul de persoane rănite în accidentele petrecute în anul 2019, județul Suceava se plasează pe același loc 5 la nivelul țării, cu 1.300 persoane. Pe primul loc este tot Capitala   (3.460 de răniți), urmată fiind de Iași, cu 1.535 de persoane rănite.

Din păcate, România e campioana accidentelor cu victime în UE, urmată la mică distanță de Bulgaria. Pe scurt, la noi mor cei mai mulți oameni ca urmare a accidentelor. În acest top negru, Suceava ocupă de ani de zile primul loc din țară. Astfel, în accidentele petrecute în județul Suceava în 2019 au murit 91 de oameni. Pe locul doi se situează județul Constanța, cu 81 de decedați, iar pe trei se află județul Bacău, cu 72 de victime.

Din totalul persoanelor accidentate anul trecut, cele mai multe aveau peste 30 de ani. De remarcat de asemenea că numărul victimelor sub 20 de ani este mai ridicat decât al celor din categoria de vârstă 20-29 de ani.

Iulie și august sunt lunile în care au loc cele mai multe accidente cauzatoare de vătămări corporale. În februarie, cele mai puține.

Mai multe grafice și date, pe Hotnews.ro

 

Vezi si

Primăria Suceava intenționează să acceseze noi fonduri elvețiene

Ion Lungu, primarul municipiului Suceava, a anunțat că, după ce a participat la Forumul organizat …