Friday , February 3 2023

Suceava a primit aviz de înființare a primei Organizații de Management al Destinației din țară

Suceava a primit marți primul aviz din țară emis de Ministerul Antreprenoriatului și Turismului (MAT) pentru înființarea unei Organizații de Management al Destinației. Din asociație fac parte Primăria Suceava, Universitatea, Muzeul Bucovinei, Arhiepiscopia și mai multe companii.

„Sfântul Nicolae ne aduce vești bune! Suceava, unul dintre orașele mele de suflet, a primit astăzi avizul de înființare al primului OMD dezvoltat pe plan local din țara noastră. Am convingerea că noua entitate va deveni pilonul principal în dezvoltarea turismului din zonă și, prin parteneriatul public-privat, precum și împreună cu Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, va oferi o nouă perspectivă asupra destinației”, a declarat ministrul Antreprenoriatului și Turismului, Constantin-Daniel Cadariu.

Organizația de Management al Destinației „Suceava – Orașul Cetății de Scaun” este formată din următorii membri fondatori: Consiliul Local al Municipiului Suceava, Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, Muzeul Național al Bucovinei, Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, Complex Zamca, Mandachi Hotel&Spa, agenția de turism EXIMTUR, Shopping City Suceava și Iulius Mall.

Documentația a fost transmisă către MAT sub semnătura președintelui noii entități, primarul Ion Lungu, aceasta fiind ulterior analizată și validată de către „Comisia de avizare privind înființarea OMD-urilor în România”, în conformitate cu prevederile procedurii în vigoare.

„Pentru înființarea unui OMD local, destinația trebuie să fie atestată ca stațiune turistică de interes local/național sau să existe minimum 100 de locuri de cazare în structurile de primire turistice clasificate. Printre criteriile minime obligatorii, menționăm și includerea a cel puțin un post de manager de destinație turistică în structura organizatorică. Referitor la strategia de dezvoltare și marketing turistic, precum și la planul de acțiune, acestea pot fi elaborate și adoptate în cel mult 1 an de zile de la primirea avizului”,  informeaza MAT.

Reforma este cuprinsă și în Planul Național de Redresare și Reziliență.  (C.A.)

Vezi si

politia, masina noua Obiectiv

Camion cu remorcă, în valoare de 30.000 de euro, confiscat pentru că transporta 15 metri cubi de rumeguș fără acte

Zilnic, polițiștii suceveni  efectuează acțiuni cu efective sporite pentru prevenirea delictelor silvice și activităților ilicite …