Thursday , April 25 2024

Ștrandul Sucevei s-a deschis. Intrare liberă pe 1 și 2 iunie

În sfârșit Suceava are mult așteptatul ștrand nou. Miercuri, la prânz, a fost inaugurat ștrandul modernizat din cartierul sucevean Ițcani, în urma unei investiții în valoare de 3 milioane de euro. Un proiect reușit, dus la bun sfârșit de Primărie, chiar dacă și cu întârziere. Nu mică întârzierea, dar pe cât de mare a fost, pe atât de mult a meritat așteptarea. Efortul de a deschide totuși, pe data de 31 mai, așa cum a fost anunțat oficial a fost incredibil de mare și s-a văzut inclusiv prin faptul că asfaltul străzii era atât de proaspăt încât pe alocuri se simțea mirosul de bitum pe strada Ștrandului.

Nu și la ștrand însă care are un aspect modern, cu topogane și trei bazine din care unul de 1.290 de metri pătrați cu două tobogane pentru adulți, unul pentru copii (420 de metri pătrați, cu trei topogane pentru cei mici) și altul cu apă sărată (240 de metri pătrați), dar și multe șezlonguri. Două trei topogane mai lipseau și arătat aproape ca un aqua park. Primii care l-au testat au fost niște elevi de la o școală suceveană și, judecând după cât de fericiți erau, ar fi printre cei care ar mai reveni să facă o baie acolo.

De joi, 1 iunie, îl vor putea vizita cu toții. Gratis pentru primele două zile, așa cum a anunțat în repetate rânduri primarul Ion Lungu. La „acest eveniment important din viața comunității”, cum a numit Ion Lungu deschiderea ștrandului de la Ițcani a luat parte și președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur care a avut câte ceva de spus despre utilitatea ștrandului și a zonelor de agrement, felicitând echipa de la conducerea Primăriei Suceava. În schimb, primarul Sucevei a anunțat, printre altele, tarifele de acces: 20 de lei pentru adulți, de 10 lei pentru elevi, studenți și pensionari și de 5 lei pentru copii precum și că pe 1 și 2 iunie, intrarea la ștrand va fi liberă. În zona ștrandului există o parcare cu aproximativ 100 de locuri. De asemenea, Ion Lungu a afirmat că linia TPL 5 de Ițcani nu va mai circula din 20 în 20 de minute, ci din 15 în 15 minute. Încălzirea apei se va face cu 84 panouri solare, iar în completare se va folosi centrala pe gaz metan. În incinta ștrandului a fost amenajat un spațiu de unde se pot cumpăra înghețată și răcoritoare.

Cum era de așteptat, de la eveniment nu au lipsit numeroase oficialități, fiecare făcând câteva declarații sau anunțuri, primul fiind așa cum era de așteptat primarul Ion Lungu, dar și viceprimarul Lucian Harșovschi, președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, prefectul Alexandru Moldovan și deputatul Ioan Balan. Asta ca să îi menționăm doar pe cei care au luat cuvântul. Referindu-se la alte proiecte pe care le are municipalitatea suceveană în diverse stadii cu privire la zonele de agrement, Ion Lungu a spus că banii au fost asigurați din bugetul local spre deosebire de proiectul viitorului aqua park de la ieșirea spre Fălticeni care va fi finanțat din fonduri europene. După ce prefectul a luat cuvântul și a mulțumit firmelor de construcție care au realizat o lucrare frumoasă, edilul a venit cu precizări spunând că este vorba de firmele ConBucovina și Loial Impex, despre care a avut cuvinte de laudă, dar a amintit și de faptul că proiectul de modernizare este al regretatului arhitect Bogdan Adomniței.

În ceea ce privește celelalte oficialități care au luat pare la eveniment, fără a lua însă cuvântul, menționăm aici pe secretarul general Ioan Ciutac și pe viceprimarul Teodora Munteanu, alături de alți consilieri locali de la PNL, PMP și Pro-România. (D.P.)

 

 

Vezi si

Cum a devenit o groapă de gunoi cea mai bună afacere a Primăriei Suceava. Economii de zece milioane de euro printr-o investiție de nici 2,5 milioane de euro

Un proiect de succes al Primăriei Suceava a fost dus la capăt u și nu …