Sunday , November 27 2022

Singura notă de 10 la proba de interviuri, obținută de candidatul pentru postul vacant de director al Școlii Gimnaziale Găinești

Marți au fost programați 12 candidați, însă patru s-au retras, iar dintre cei 8 evaluați unul nu a reușit să promoveze, fiind notat cu 6,20. Este vorba despre singurul candidat, din cei trei înscriși, care a susținut proba de interviu pentru postul vacant de director al Școlii Gimnaziale nr. 6 Suceava. A obținut nota 9,80 candidatul pentru funcția de director la Școala Gimnazială Burla, iar cel înscris pentru postul de director adjunct la Școala Gimnazială ”Ion Creangă” Suceava a primit nota 9,60. Au mai fost acordate o notă de 8,70, două note de 8 și un 7,60.

Concursul pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar de stat a luat sfârșit marți, după susținerea ultimelor 8 interviuri. Au fost programați 12 candidați, însă patru s-au retras, iar dintre cei 8 evaluați unul nu a reușit să promoveze, fiind notat cu 6,20. Este vorba despre singurul candidat, din cei trei înscriși, care a susținut proba de interviu pentru postul vacant de director al Școlii Gimnaziale nr. 6 Suceava.

În cursul zilei de marți a fost acordată și singura notă de 10 din cadrul probei de interviuri candidatului pentru postul vacant de director al Școlii Gimnaziale Găinești. A obținut nota 9,80 candidatul pentru funcția de director la Școala Gimnazială Burla, iar cel înscris pentru postul de director adjunct la Școala Gimnazială ”Ion Creangă” Suceava a primit nota 9,60. Au mai fost acordate o notă de 8,70, două note de 8 și un 7,60.

În total, au promovat ultima probă din cadrul concursului 18 candidați, fiind acordate doar trei note sub 7, ceea ce înseamnă că proba nu a fost promovată. Rezultatul probei de evaluare a interviului se poate contesta în termen de maximum 24 de ore de la afișarea rezultatului. Soluționarea contestațiilor se realizează la nivelul comisiilor constituite în alt județ decât cel în care are loc proba de interviu, conform repartizării realizate de comisia națională de monitorizare și coordonare a concursului.

Pe 30 septembrie vor fi afișate rezultatele finale ale concursului, iar pe 5 octombrie vor fi emise deciziile de numire în funcțiile de director și de director adjunct pentru unitățile de învățământ de stat. Candidații care au promovat concursul încheie contract de management educațional pe o perioadă de 4 ani de la data numirii în funcție.

La nivelul județului Suceava sunt vacante 45 de posturi de conducere în unitățile de învățământ preuniversitar, și anume 32 de director și 13 de director adjunct. (O. NUȚU)

 

Vezi si

Urmăriri și zeci de focuri de armă trase de polițiști în Suceava pentru prinderea unui șofer băut

Sâmbătă dimineață, in jurul orei 05:20 un echipaj de ordine publica din cadrul Sectiei 9 …