Sunday , October 2 2022

Sindicat: Începând cu 23 august nu va decola niciun avion al companiei TAROM, între orele 4:00-7:00. Cele mai multe zboruri Suceava-București pleacă la ora 05.20

Sindicatul Unit TAROM (SUT) a demarat acțiunea de strângere de semnături în vederea declanșării Conflictului colectiv de muncă la TAROM, cerință transmisă deja către angajator prin consemnarea în procesele verbale ale negocierii, potrivit unui comunicat remis joi Agerpres.

TAROM, avion, Obiectiv, Suceava

“Începând cu 23.08.2022, în semn de protest al membrilor Sindicatului Unit TAROM (SUT) piloți, între orele 04-07 nu va decola niciun avion al Companiei TAROM. Calendarul protestelor va începe cu Notificarea angajatorului SC TAROM SA cu privire la organizarea de către Sindicat a unor greve de avertisment, 2 zile săptămânal, cu încetarea lucrului, dar nu mai mult de 2 ore, urmând ca la o dată stabilită de către Sindicat, să urmeze greva generală propriu-zisă, cu respectarea tuturor normelor legale”, se menționează în comunicat.

Sindicaliștii din cadrul TAROM precizează că, în data de 23 iunie 2022, au fost demarate negocierile în vederea încheierii unui nou Contract Colectiv de Muncă la nivel de unitate, iar termenul agreat de părți pentru încheierea unui contract expiră în data de 23 august 2022.

“Negocierile s-au desfășurat cu dificultate, fără a se ajunge la un acord cu privire la revendicările salariale formulate de Sindicatul Unit Tarom (SUT)”, se menționează în comunicat.

Reprezentanții sindicatului susțin că au depus toate diligențele pentru încheierea unui Contract Colectiv de Muncă, însă până la data transmiterii comunicatului conducerea societății nu a dat curs niciuneia dintre revendicările formulate de SUT, cu excepția creșterii bonului de masă de la 10 la 30 lei. “Dacă până la data de 23 august 2022 (dată agreată pentru încheierea contractului colectiv de muncă) nu se va ajunge la un acord cu conducerea societății cu privire la revendicările formulate, salariații au posibilitatea declanșării conflictului colectiv de muncă și a organizării grevei generale, cu respectarea condițiilor legale”, se subliniază în comunicat. Conform sursei citate, la ședința din data de 16 august 2022, compania TAROM a prezentat o ofertă, care a fost considerată inacceptabilă de către Comisia de negociere a CCM la nivel TAROM din partea Sindicatului Unit TAROM, având în vedere faptul că această ofertă nu acoperă, în unele departamente, nici măcar inflația pe anul 2022, de 15%.

Trebuie menționat faptul că TAROM operează de la Suceava zboruri zilnice către București care decolează la ora 05.20. În zilele de miercuri și TAROM mai are câte un zbor spre Capitală, la ora 09.45, iar joi și duminică este câte un zbor suplimentar la ora 14.20. (C.A.)

Vezi si

Foresta s-a desprins în fruntea clasamentului după victoria cu CSM Bacău. Șomuz s-a impus în derbyul de la Rădăuți

Foresta s-a desprins la cinci puncte în fruntea clasamentului Seriei I a Ligii a III-a, …