Wednesday , May 18 2022

Sindicaliștii suceveni susțin că protestul de miercuri a fost o reușită. Semnal clar că profesorii vor să intre în grevă generală

Greva de avertisment de miercuri la care au participat angajații din învățământul preuniversitar sucevean, membri de sindicat, s-a desfășurat fără incidente sau probleme. Sindicaliștii se declară mulțumiți de faptul că toți cei care au optat în cadrul referendumului pentru această măsură de protest și-au asumat opțiunea și s-au aflat în grevă de avertisment miercuri, în intervalul orar 11.00-13.00.

”Peste 75% dintre membrii de sindicat au participat la greva de avertisment, adică toți cei care au optat pentru această măsură de protest în cadrul chestionarului pe care l-am realizat. Clar, putem spune că acțiunea de azi (miercuri, n.red.) a fost o reușită și că este un pas premergător grevei generale. Urmează ca reprezentanții federațiilor sindicale să se întâlnească la nivel național și să decidă ce vom face în continuare, dar cert este că ne îndreptăm spre greva generală”, a declarat Giani Leonte, președintele Alianței Sindicatelor din Învățământ Suceava, care numără peste 7.800 de membri.

La nivel național, sindicaliștii au transmis că angajații din sistem au participat masiv la greva de avertisment de ieri, ceea ce confirmă nemulțumirea profundă existentă în rândul salariaților din învățământ, și au apreciat solidaritatea și unitatea pe care au demonstrat-o aceștia. Dacă Guvernul României nu va lua act de această acțiune și nu va convoca urgent la discuții reprezentanții Federațiilor din învățământ, aceștia anunță că angajații din sistem vor intra în grevă generală.

Sindicaliștii din sistemul de învățământ protestează împotriva deciziei Guvernului de a acorda o majorare salarială de doar 4,5% personalului didactic, în loc de 16%, începând cu luna ianuarie 2022. De asemenea, reprezentanții federaţiilor din educaţie solicită guvernanților negocieri și adoptarea unor măsuri concrete în ceea ce privește condițiile de muncă și finanțarea sistemului de educație. (O. NUȚU)

Vezi si

 Primarul Sucevei își cere scuze pentru întreruperea furnizării apei calde

În conferința de presă de miercuri, 18 mai, primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, și-a cerut …