Alte stiri
Bărbat de 67 de ani, ucis cu un cerc de fontă de la plită de femeia cu care trăia de 17 ani
acum 32 seconds
Cu privire la evaluarea medicală periodică a tuturor angajaților din școli, șeful IŞJ Suceava, inspectorul școlar general Grigore Bocanci, a subliniat, la ședința de instruire a directorilor în vederea începerii noului an școlar, că acestea trebuie făcute de către medici specialiști de medicina muncii. ”Conform art. 168, alin. 1-5, (Legea învățământului preuniversitar, n.r.) directorul poate cere la Medicina Muncii reexaminarea medicală a persoanelor angajate, aflate în situații de inaptitudine profesională de natură psihocomportamentală. Am avut situații când directorul venea și se plângea că e legat la mâini, că nu are ce-i face, că respectivul venea cu un certificat psihologic, nu de la Medicina Muncii, de la un cabinet particular, apt din punct de vedere profesional. și problemele continuau să existe”.
Sindicaliștii din educație au reacționat după reținerea a trei cadre didactice, din Buzău și Bacău, suspecte de trafic de droguri, condamnând ferm actele de acest gen. Mai mult decât atât, Federația Sindicatelor Libere din Învățământ subliniază, în acest context, importanța testării psihologice a angajaților din sistem, care ar trebui verificată riguros.
”Apariția în spațiul public a celor doua cazuri din Buzău și Bacău în care trei cadre didactice sunt suspectate că vindeau droguri reprezintă o problemă gravă care are consecințe inclusiv asupra imaginii sistemului de educație din România. Considerăm că avem nevoie de o mai mare atenție asupra ceea ce înseamnă testarea psihologică a angajaților din educație, astfel încât să nu ne mai confruntăm cu astfel de situații. Educația din România este formată, în majoritate, din cadre didactice, personal didactic auxiliar și nedidactic, care își desfășoară cu responsabilitate și dăruire activitatea. Sunt oameni onești, implicați, care respectă legea și care nu au de-a face cu rețele infracționale sau cu fapte imorale sau penale. Nu vrem să se pună o pată asupra sistemului de educație, din cauza unor indivizi care nu au moralitate, sunt în afara legii și care nu au ce să caute în preajma copiilor și adolescenților”, se arată în comunicatul transmis miercuri de Federația Sindicatelor Libere din Învățământ.
Cu privire la evaluarea medicală periodică a tuturor angajaților din școli, șeful IșJ Suceava, inspectorul școlar general Grigore Bocanci (foto), a subliniat, la ședința de instruire a directorilor în vederea începerii noului an școlar, că acestea trebuie făcute de către medici specialiști de medicina muncii. ”Conform art. 168, alin. 1-5, (Legea învățământului preuniversitar, n.r.) directorul poate cere la Medicina Muncii reexaminarea medicală a persoanelor angajate, aflate în situații de inaptitudine profesională de natură psihocomportamentală. Am avut situații când directorul venea și se plângea că e legat la mâini, că nu are ce-i face, că respectivul venea cu un certificat psihologic, nu de la Medicina Muncii, de la un cabinet particular, apt din punct de vedere profesional. și problemele continuau să existe”.
ținând cont de amploarea fenomenului privind consumul de substanțe în rândul minorilor, sindicaliștii solicită autorităților statului să demareze de urgență un plan național, care să implice toate structurile de combatere a consumului și traficului de droguri, dar și școala, părinții, partenerii sociali, federații și asociații, precum și ong-uri, prin care să ne protejăm mai bine copii. (O. NUȚU)
Astăzi se împlinesc 105 ani de la proclamarea la Alba Iulia, de către cei 1228 …