Friday , May 7 2021

Serviciul de Permise și Înmatriculări va avea conducere provizorie până la sentințele definitive ale celor din „lotul Obreja”

În primele patru luni ale acestui an, Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculări Vehicule Suceava va schimba patru șefi.

Comisarul – șef Marian Pătrașcu

Comisarul – șef Marian Pătrașcu (fost șef la SRPCIV Vrancea), noul șef interimar la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculări Vehicule Suceava – structură aflată în subordonarea Prefecturii – va rămâne la conducerea Serviciului Permise până la sfârșitul acestei luni, după care se așteaptă să fie detașat un alt ofițer. El a fost trimis cu detașare la Suceava pentru o perioadă determinată imediat după ce inspectorul principal de poliție Andrei Viorel Donciu – trimis la rândul său cu detașare de la Maramureș la Suceava – a fost reținut și apoi arestat într-un dosar instrumentat de DNA Cluj pentru fapte comise când era la conducerea SRPCIV Maramureș.

Andrei Viorel Donciu venise de la Maramureș la Suceava în condițiile în care predecesorul lui – subcomisarul Alexandru Duțuc a demisionat în data de 17 martie, la două luni după ce a fost împuternicit șef la Serviciul Permise din Suceava. Atunci a fost singura soluție la acel moment în condițiile în care fostul șef al SRPCIV Suceava, comisarul Radu Obreja, și mai mulți dintre foștii săi subalterni au fost arestați pentru fapte de corupție.

Alexandru Duțuc a demisionat nu din cauza unor scandaluri de corupție, ci pentru că nu ar fi găsit la nivel central înțelegere cu privire la posibilitatea de a face angajări și a susținut că nu se poate face treaba în condițiile unui aparat subdimensionat. Menționăm că cei din „lotul Obreja” au interdicția de a mai profesa iar lipsa de flexibilitate în privința angajărilor agravează situația. La asta se adaugă o tot mai mare reticență din sistem de a veni la Suceava.

O confirmă chiar prefectul Iulian Cimpoeșu care  a spus că după ce se încheie la finele lunii perioada de detașare a cms. șef Marian Pătrașcu – fost șef la SRPCIV Vrancea – nu se știe precis cine vine în loc. „Nu știm cine o să vină. Nu prea se înghesuie nimeni. Cred că vom avea provizorat până ce vor fi date hotărâri definitive în cazurile respective (lotul Obreja – n.r.), a spus prefectul Iulian Cimpoeșu.

Inițial, el a făcut o estimare cu privire la durata provizoratelor la șefia SRPCIV, dar ulterior a revenit asupra afirmației pentru a nu lăsa loc de interpretări, insistând că opinia sa cu privire la menținerea situației de provizorat este condiționată fie de soluționarea dosarelor în instanță, fie de o eventuală schimbare a regulilor privind angajările, însă despre aceasta consideră că este foarte puțin probabil a se petrece prea curând. (D.P.)

 

Vezi si

Să nu ne mai amăgim! Nici autostrada A7 și nici măcar un drum expres nu vor ajunge degrabă la Suceava-Siret

Conform declarațiilor de acum două zile ale ministrului Transporturilor, Cătălin Drulă (USR-PLUS), probabilitatea ca sectorul …