Thursday , November 30 2023

Segmentul din Autostrada Nordului de la Suceava la Frasin ar putea fi realizat de Consiliul Județean

CJ a vrut să înceapă cu mai puțin, CNAIR plusează! Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a propus Consiliului Județean Suceava să se ocupe și de execuția lucrărilor de la varianta ocolitoare a municipiului Suceava până la Frasin.

În ședința de luni, 30 mai, a deliberativului județean sucevean a fost făcut un anunț în acest sens chiar de către președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur.

„Am avut discuții cu cei de la CNAIR dacă nu ar fi bine să luăm în calcul și porțiunea de autostradă până la Gura Humorului de la centura Sucevei de la Sf. Ilie spre Corlata, Tolva Mică, Berchișești, Păltinoasa și să continuăm până la Frasin, pentru că nu trec nici prin arii protejate, nu trec nici prin zone cu restricții și ar fi mai ușor de elaborat studiul ca să dăm drumul la întregul tronson”, a declarat Gheorghe Flutur.

De fapt, în contextul în care administrația județeană și-a asumat realizarea centurii ocolitoare a orașului Gura Humorului la profil de drum expres și a organizat o licitație în acest sens, atribuind contractul pentru studiul de fezabilitate unei firme de specialitate, șeful administrației județene sucevene a fost întrebat la final de ședință cu privire la stadiul la care se află documentația.

Precizăm că doar pe o porțiune de circa 6,7 km și-a asumat CJ Suceava studiul de fezabilitate și anume acea porțiune din viitoarea autostradă a Nordului care va avea funcțiuni de centură ocolitoare a orașului Gura Humorului. Respectivul segment începe de la intersecția de la Păltinoasa și până la ieșirea spre Frasin. Întrebat cu privire la stadiul documentației, Gheorghe Flutur a spus că în ceea ce privește centura Humorului proiectul e în linie dreaptă, iar proiectanții așteaptă de la firma care proiectează Autostrada Nordului (A 14) date privind capetele centurii ocolitoare pentru a finaliza proiectul.

Președintele CJ Suceava speră ca în toamnă să fie gata studiul de fezabilitate pentru a se putea începe procedurile în vederea proiectării și execuției. (Dan PRICOPE)

Vezi si

Undă verde pentru un parteneriat CJ – CNAIR pentru sectorul Suceava-Păltinoasa al Autostrăzii Nordului

Parteneriatul anunțat săptămâna trecută de Gheorghe Flutur între Consiliul Județean Suceava și Compania Națională de …

3 comments

  1. Negativitatea ta poate fi de bun augur, poate duce spre energie pozitiva si in scurt timp, Flutur va grabi finalizarea.

  2. Promisiuni desarte si propaganda desantata lanasata de 20 de acest personaj si nici o realizare , promite o carpeala la targul lui Gura Humorului , dar el conduce destinele intregului judet unde nu a facut nimic, cum sa vina investitori sau turisti in judet in conditiile in care la intrarea in judetul Suceava dinspre Bucuresti (si in tot judetul ) caile rutiere sunt ca acum 40 ani , drumul carutelor (asa cum il numesc vizitatorii nostrii ) ingust cu o banda pe sens ceea ce ingreuneaza foarte mult circulatia rutiera si-i face pe multi sa renunte a mai veni aici !!!! Aceasta situatie jalnica de subdezvoltare in care a ajuns judetul Suceava este din cauza dezinteresului si conducerii deficitare a administratiei publice judetene presarate cu practici publicate in presa sub titlul C. Cretu ce naste foarte mari semne de intrebare ………….

  3. E clar, nu va mai fi gata niciodata !